2018
DOI: 10.18506/anemon.382322
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

7. Sınıf Öğrencileri Düzeyinde Duygusal Zekâ ile Çatışma Çözme Davranışı Arasındaki İlişkinin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi

Abstract: Bu çalışmanın amacı yedinci sınıf öğrencileri düzeyinde duygusal zekâ ile çatışma çözme davranışı arasındaki ilişkinin bazı değişkenlere göre incelenmesidir. Araştırma ilişkisel tarama modelinde olup, araştırmanın örneklemi uygun örnekleme yöntemiyle belirlenen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı Muş İli merkezindeki üç ortaokulda eğitim gören toplam 233 yedinci sınıf öğrencisinden oluşmaktadır. Araştırma verileri 'Kişisel Bilgi Formu', Küçükkaragöz ve Kocabaş (2012) tarafından geliştirilen 'Çocuklar İçin Duygusal Z… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2

Citation Types

0
2
0
2

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(4 citation statements)
references
References 10 publications
0
2
0
2
Order By: Relevance
“…It was also determined that EI predicted the change in speaking anxiety of female students at a higher level. There are studies indicating that EI levels differ significantly in favor of girls (Anuradha & Kalapriya 2015;Harrod & Scheer, 2005;Kiye & Demir, 2018;Köse, 2009).…”
Section: Conclusion and Discussionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…It was also determined that EI predicted the change in speaking anxiety of female students at a higher level. There are studies indicating that EI levels differ significantly in favor of girls (Anuradha & Kalapriya 2015;Harrod & Scheer, 2005;Kiye & Demir, 2018;Köse, 2009).…”
Section: Conclusion and Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Araştırma sonucunda DZ'nin, kız öğrencilerin konuşma kaygısındaki değişimi daha yüksek düzeyde yordadığı da belirlenmiştir. DZ düzeyinin kızlar lehine anlamlı şekilde farklılaştığını belirleyen araştırmalar mevcuttur (Anuradha ve Kalapriya 2015;Harrod ve Scheer, 2005;Kiye ve Demir, 2018;Köse, 2009). Hall, 1983 yılında yaptığı araştırmada kadınların birtakım duygu tepkilerini okumada daha becerikli olduğunu tespit etmiştir (Hall, 1983'ten akt.…”
Section: Sonuç Ve Tartışmaunclassified
“…According to the results of the research conducted by Erdoğan [33], it was revealed that male students used more aggressive strategies in solving their conflicts related to physical violence. In the study conducted by Semra and Demir [34], it was determined that male students behaved more aggressively than female students. It is seen that male's aggression scores are higher than females.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Fakat benzer olmayan sonuçlarla daha fazla karşılaşılmıştır. Örneğin Ciarroci, Cahan ve Caputi (2000), Mayer, Caruso ve Salovey (1999), Tuğrul (1999 ), Kiye ve Demir (2018) kadınların erkeklere oranla duygusal zekâlarının daha yüksek olduğu bulgularına ulaşmışlardır. Bu çalışmada fark bulunamama sebebi de kadın örneklem sayısının yetersiz olmasına bağlanabilir.…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified