2003
DOI: 10.1501/sporm_0000000007
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sekiz haftalık aerobik egzersiz programının sedanter orta yaşlı bayanların vücut kompozisyonu ve kan lipidleri üzerindeki etkileri

Abstract: ÖZETBu çalışma orta yaşlı sedanter bayanlara 8 haftalık aerobik (koş-yürü) egzersiz programının vücut kompozisyonu ve kan lipidleri üzerine etkisini incelemek amacı ile yapılmıştır. Denekler; pre menopoz yaş ortalamaları 39,13±5,41 yıl olan 15 gönüllü-sağlıklı sedanter bayandan oluşturuldu. Çalışmaya katılan denekler çalışma süresince başka bir egzersiz programı uygulamamaları yönünde uyarıldılar. Deneklere haftada 3 gün 30-45 dakika süreli aerobik egzersiz programı uygulandı. Egzersizin şiddeti % 40-60 olarak… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
5

Citation Types

2
3
0
3

Year Published

2011
2011
2019
2019

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 14 publications
(8 citation statements)
references
References 3 publications
2
3
0
3
Order By: Relevance
“…Rosmarin et al reported that the levels of ALT and AST increase with the intensity and duration of exercise [22]. Similarly, Mashiko et al and Su et al have reported a significant increase at ALT and AST levels [13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23]. Our study supports the literature because of similar results with recent studies.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 91%
See 1 more Smart Citation
“…Rosmarin et al reported that the levels of ALT and AST increase with the intensity and duration of exercise [22]. Similarly, Mashiko et al and Su et al have reported a significant increase at ALT and AST levels [13][14][15][16][17][18][19][20][21][22][23]. Our study supports the literature because of similar results with recent studies.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 91%
“…It has been observed in another study that there is an increase at the triglyceride levels, which have been detected before and after the exercise [14]. There are many studies, which reports significant increases at HDL level after exercise [16][17][18][19]. According to a study, exercise decreased the LDL levels of females about 0.2mmol/L [20].…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Although the results of the study are within the limits determined for normal people, several studies show that blood parameter levels of athletes are lower than the same of other people (14,16,24,39).…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 42%
“…18,19 Çolakoğlu ve ark. 20 8 haftalık egzersiz programı uyguladıkları bayanlarla ilgili yaptıkları çalışmada vücut kütle indeksi, istirahat kalp atım sayısı, LDL-K değerlerinde düşme, HDL-K değerinde yükselme tespit etmişlerdir. Total kolesterol değerinde düşme olmuş ancak bu istatistiksel yönden anlamlı görülmemiştir.…”
Section: Discussionunclassified
“…C vitamininin de HDL-K düzeyi üzerine olumlu etkileri olduğuna dair görüşler olmasına rağmen bu konu tam olarak aydınlığa kavuşmamıştır. 19,20 Çalışmamızda hem futbolcu hemde basketbolcularda C vit uygulaması sonrasında hem EÖ hem de ES HDL-K düzeyinde artış saptadık. Futbolcularda C vit yüklemesinden sonra ES trigliserid düzeyleri ise azaldı.…”
Section: Discussionunclassified