2017
DOI: 10.22312/sdusbed.280540
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğrencilerinin Klinik Uygulama Öncesi Kaygı Düzeyleri ve Stresle Başa Çıkma Tarzları

Abstract: Bu çalışma, Sağlık Yüksekokulu hemşirelik bölümü öğrencilerinin klinik uygulamaya çıkmadan önce kaygı düzeylerinin ve stresle başa çıkma tarzlarının belirlenmesi amacı ile tanımlayıcı ve ilişki arayıcı olarak yapılmıştır. Materyal-Method: Çalışma Şubat-Mart 2010 tarihleri arasında bir sağlık yüksekokulunda, klinik uygulamaya çıkacak olan 1. 2. ve 3. sınıf hemşirelik bölümü öğrencileri üzerinde yapılmıştır. Okulda öğrenim gören toplam öğrenci sayısının az olması nedeniyle (N=250), çalışmaya katılmayı kabul eden… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

1
1
0
11

Year Published

2020
2020
2022
2022

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 11 publications
(13 citation statements)
references
References 14 publications
1
1
0
11
Order By: Relevance
“…Gerek teorik gerekse klinik uygulama, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken bir yandan da önemli bir stres kaynağı olmaktadır 2,3,4,7 . Bu çalışmada HESÖ toplam puan ortalamasına göre öğrencilerin hemşirelik eğitimi ile ilgili algıladıkları stresin orta düzeyde olduğu saptanmıştır.…”
Section: Discussionunclassified
See 3 more Smart Citations
“…Gerek teorik gerekse klinik uygulama, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken bir yandan da önemli bir stres kaynağı olmaktadır 2,3,4,7 . Bu çalışmada HESÖ toplam puan ortalamasına göre öğrencilerin hemşirelik eğitimi ile ilgili algıladıkları stresin orta düzeyde olduğu saptanmıştır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Temel amacı öğrencileri mesleki yaşamlarına hazırlamak olan hemşirelik eğitimi hem teorik hem de klinik uygulamayı içeren bir süreçtir [1][2][3] . Öğrenciler bu süreçte öğrendikleri teorik bilgi ve becerilerini klinik uygulamaya aktararak bilişsel, duyuşsal ve psikomotor alanlarda bilgi, beceri ve tutum kazanırlar 1,2,4,5 .…”
Section: Introductionunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Kes and Sahin (2019) and Unver et al (2017) also found that fourth-year nursing students had a more positive attitude toward scientific research than more junior students [8,22]. Furthermore, studies by Karadag et al (2011) and Zengin (2007) showed that academic self-efficacy level increases as students progress through their studies [4,23]. Similar results were also obtained in other studies [6,7].…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 56%