Our system is currently under heavy load due to increased usage. We're actively working on upgrades to improve performance. Thank you for your patience.
2005
DOI: 10.1001/archinte.165.3.258
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Rate vs Rhythm Control in Patients With Atrial Fibrillation

Abstract: In patients with persistent AF or with AF that is likely to be recurrent, a strategy of ventricular rate control, in combination with anticoagulation in appropriate patients, appears to be at least equivalent to a strategy of maintaining sinus rhythm by using currently available antiarrhythmic drugs in preventing clinical outcomes.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

2
47
1
6

Year Published

2006
2006
2017
2017

Publication Types

Select...
8
1

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 213 publications
(56 citation statements)
references
References 18 publications
2
47
1
6
Order By: Relevance
“…Gdy leki antyarytmiczne zawiodą, często skuteczna jest ablacja przezcewnikowa lub leczenie skojarzone [226,[585][586][587]. Choć wielu klinicystów sądzi, że utrzymywanie rytmu zatokowego może poprawiać wyniki leczenia u pacjentów z AF [588], to we wszystkich próbach klinicznych, w których porównano kontrolę rytmu serca i kontrolę częstości rytmu komór z samą kontrolą częstości rytmu komór (w połą-czeniu z odpowiednim leczeniem przeciwzakrzepowym), uzyskano neutralne wyniki leczenia [41,578,579,582,[589][590][591][592][593]. Kwestia, czy współczesne postępowanie w celu kontroli rytmu serca, obejmujące ablację przezcewnikową, leczenie skojarzone oraz wczesne leczenie, prowadzi do Podczas stosowania strategii kontroli częstości rytmu komór jako początkowy cel leczenia należy rozważyć częstość rytmu komór w spoczynku < 110 uderzeń na minutę (tj.…”
Section: Leczenie W Celu Kontroli Rytmu Serca U Pacjentów Z Migotanieunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Gdy leki antyarytmiczne zawiodą, często skuteczna jest ablacja przezcewnikowa lub leczenie skojarzone [226,[585][586][587]. Choć wielu klinicystów sądzi, że utrzymywanie rytmu zatokowego może poprawiać wyniki leczenia u pacjentów z AF [588], to we wszystkich próbach klinicznych, w których porównano kontrolę rytmu serca i kontrolę częstości rytmu komór z samą kontrolą częstości rytmu komór (w połą-czeniu z odpowiednim leczeniem przeciwzakrzepowym), uzyskano neutralne wyniki leczenia [41,578,579,582,[589][590][591][592][593]. Kwestia, czy współczesne postępowanie w celu kontroli rytmu serca, obejmujące ablację przezcewnikową, leczenie skojarzone oraz wczesne leczenie, prowadzi do Podczas stosowania strategii kontroli częstości rytmu komór jako początkowy cel leczenia należy rozważyć częstość rytmu komór w spoczynku < 110 uderzeń na minutę (tj.…”
Section: Leczenie W Celu Kontroli Rytmu Serca U Pacjentów Z Migotanieunclassified
“…Farmakoterapia antyarytmiczna powoduje w przybliżeniu podwojenie częstości utrzymywania rytmu zatokowego w porównaniu z brakiem leczenia [580]. Nie ma zauważalnego wpływu na umieralność ani występowanie powikłań sercowo-naczyniowych, ale leczenie w celu kontroli rytmu serca może nieco zwiększać ryzyko hospitalizacji (często z powodu AF) [41,578,579,582,[589][590][591][592][593]. W celu zmniejszenia ryzyka działań niepożądanych [201,580] właściwy wydaje się krótszy okres farmakoterapii antyarytmicznej.…”
Section: Długoterminowe Leczenieunclassified
“…Several studies (including the landmark AFFIRM trial) 33 have shown that there is no difference in survival or thromboembolism in patients with AF who are treated with rhythm control as opposed to rate control. [33][34][35][36][37][38] Is there a difference in thromboembolic risk between electrical and pharmacological cardioversion?…”
Section: Is Acute Rhythm Control Worth the Risk?mentioning
confidence: 99%
“…15 In the AF-CHF (Atrial Fibrillation and Congestive Heart Failure) study, 16 >1300 patients with a left ventricular ejection fraction (LVEF) ≤35%, NYHA class II-IV, and a paroxysmal or persistent AF were randomized to rhythm control (82% with amiodarone) or rate control (88% with beta-blockers). At a mean follow-up of 37 months, there was no significant difference in the primary outcome of death from cardiovascular causes between the rhythm and rate control groups (27% vs. 25%, p = 0.59).…”
Section: Rhythm Control or Rate Control For Atrial Fibrillation?mentioning
confidence: 99%