2014
DOI: 10.5603/ait.2014.0013
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Przedoperacyjna doustna podaż roztworu węglowodanów u dzieci — ocena tolerancji i odpowiedzi metabolicznej — doniesienie wstępne

Abstract: Oral carbohydrates are safe, well tolerated and do not cause any perioperative adverse events. They seem to improve postoperative metabolism by decreasing insulin resistance.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2015
2015
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(3 citation statements)
references
References 16 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…In children it has also been observed that the use of carbohydrate drinks before the surgical procedure is safe and is associated with lower insulin resistance indexes in the postoperative period 14 .…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…In children it has also been observed that the use of carbohydrate drinks before the surgical procedure is safe and is associated with lower insulin resistance indexes in the postoperative period 14 .…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…На сучасному рівні в педіатричній практиці вже вивчаються такі окремі компоненти, як вживання вуглеводних напоїв за 2 години до початку операції [6], оптимізація інтраопераційної інфузійної терапії, яка на відміну від дорослих, у дітей має свою специфіку [7]. Доказаний позитивний ефект і зв'язок з прискоренням післяопераційного відновлення реґіонарної анестезії та аналгезії у періопераційному періоді у дітей [8].…”
Section: вступunclassified
“…Мальтодекстрин є безпечною речовиною, широко використовується в хлібобулочній та кондитерській промисловості, входить до складу спортивного, клінічного, дитячого харчування та застосовується у фармацевтичній продукції [13]. Вуглеводне навантаження перед хірургічним втручанням сприяє покращенню метаболічного профілю організму, що призводить до зменшення прояв хірургічної стресової відповіді, а також запобігає продукції кетонових тіл в період періопераційного голодування [6,14]. Це в свою чергу також забезпечує задовільне самопочуття у дитини і зберігає її апетит, що дозволяє вже в перші години після операції (при відсутності хірургічних протипоказань) вживати їжу.…”
Section: результати та їх обговоренняunclassified