2011
DOI: 10.5937/matmed1102310d
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Nutritive habits of students

Abstract: Pravilan način ishrane je važan deo zdravog stila života i kao takav treba da bude usvojen u najmlađem životnom dobu. Cilj rada je bio da se utvrde navike u ishrani studenatske populacije. Istraživanje je dizajnirano kao studija preseka u kome je učestvovalo 246 studenata Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu. Korišćen je anketni upitnik iz istraživanja "Zdravstveno stanje, zdravstvene potrebe i korišćenje zdravstvene zaštite stanovništva srbije" iz 2000. godine, dizajniran od strane sZO. Za s… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2017
2017
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(3 citation statements)
references
References 5 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…A total of 17.5% consumed fruit juices and soda every day, while 31.2% did not. Less than a half consumed milk every day, and more than a half consumed breakfast every day [21]. Prišlin et al found that 60.1% of respondents consumed vegetable every day, males 61.4%, females 5 9.7%.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…A total of 17.5% consumed fruit juices and soda every day, while 31.2% did not. Less than a half consumed milk every day, and more than a half consumed breakfast every day [21]. Prišlin et al found that 60.1% of respondents consumed vegetable every day, males 61.4%, females 5 9.7%.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Zastupljenost obroka u toku dana kod naših ispitanika prikazana je u tabeli 2. [6]. Ovi rezultati se mogu porediti sa našim rezultatima, koji idu u prilog tome da 30% naših ispitanika najčešće konzumira meso (roštilj).…”
Section: Navike U Ishraniunclassified
“…Zapaženo je da je su u ishrani studentkinje koje su se hranile u roditeljskom domaćinstvu značajno manje bile zastupljene masti i belančevina, ali značajno više ugljeni hidrati u poređenju sa ostalim grupama. Za njihovu ishranu je karakteristično i to da su u isto vreme imale značajno manje obroka, manje konzumirale voća i mleka i mlečnih proizvoda (15).…”
Section: Navike U Ishrani I Uhranjenost Studenata Visoke Zdravstvene unclassified