The platform will undergo maintenance on Sep 14 at about 7:45 AM EST and will be unavailable for approximately 2 hours.
2016
DOI: 10.17051/io.2016.49379
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Li̇se Öğrenci̇leri̇ni̇n İnternet Bağimlilik Düzeyleri̇ İle Problem Çözme Beceri̇leri̇ Arasindaki̇ İli̇şki̇ni̇n Çeşi̇tli̇ Deği̇şkenler Açisindan İncelenmesi̇

Abstract: ÖZ. Bu araştırmada, lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin internet bağımlılık düzeyleri ile problem çözme becerileri arasındaki ilişkinin çeşitli değişkenler (cinsiyet, yaş, okul türü, ekonomik düzey, internet kullanım amacı ve internet kullanım süresi) açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın örneklemini, İstanbul ili Ümraniye ilçesindeki 1 Anadolu Lisesi, 1 Genel Lise ve 2 Meslek Lisesinden seçkisiz örnekleme yöntemlerinden tabakalı örnekleme kullanılarak seçilen 400 lise 9. ve 10. sınıf (197 kız, 203… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
4
1

Citation Types

0
6
0
12

Year Published

2016
2016
2024
2024

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 17 publications
(18 citation statements)
references
References 9 publications
(12 reference statements)
0
6
0
12
Order By: Relevance
“…Bu farklılıkların belirtilen sonuçları nasıl ortaya çıkardığının daha detaylı incelenmesine ihtiyaç duyar. Yüksel ve Yılmaz (2016) tarafından yapılan çalışmada bitirilen lise türüne göre istatistiksel açıdan bir farklılık bulunmamıştır.…”
Section: Bulgularunclassified
“…Bu farklılıkların belirtilen sonuçları nasıl ortaya çıkardığının daha detaylı incelenmesine ihtiyaç duyar. Yüksel ve Yılmaz (2016) tarafından yapılan çalışmada bitirilen lise türüne göre istatistiksel açıdan bir farklılık bulunmamıştır.…”
Section: Bulgularunclassified
“…Most of the studies suggest that boys use the internet for an extended period compared to girls (Aksüt & Batur, 2007;Balcı, Gölcü & Öcalan, 2013;Canan, Ataoğlu, Özçetin & İcmeli, 2012;Yüksel & Yılmaz, 2016). The study conducted by Aksüt & Batur (2007) discovered that boys spent 12 hours and girls spent 9 hours on average on the internet per week.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Similarly, another study found that 63.00% of 435 high school students had been using the internet for two years (Aylaz, Güneş, Günaydın, Kocaer & Pehlivan, 2016). Duration of internet use among adolescents varies (Oktan, 2015;Yüksel & Yılmaz, 2016). The study by Yüksel and Yılmaz (2016) found that adolescents used the internet 22 hours and more, while another study found that 36.00% of the participants used the Internet one hour a day and that 22.00% used it one-two hours daily (Kaşıkcı et al, 2014).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations