2021
DOI: 10.16916/aded.851724
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Covid-19 Salgını Döneminde Eğitim: İlkokuma Yazma Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Abstract: Bu araştırmanın amacı, Covid-19 salgını döneminde uygulamaya konan acil uzaktan eğitim modelinde birinci sınıf öğretmenlerinin ilkokuma yazma öğretimi sırasında yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini incelemektir. Bu çalışmanın katılımcıları, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz döneminde sınıf öğretmenliğine halen devam eden, oluşturulan çevrimiçi formu gönüllü olarak doldurmayı kabul eden, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinde görev yapmakta olan 111 birinci sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada ni… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

2
13
0
24

Year Published

2021
2021
2022
2022

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 28 publications
(46 citation statements)
references
References 28 publications
2
13
0
24
Order By: Relevance
“…It has been determined that while learning syllables in distance education, children experience problems such as not being able to separate syllables, having difficulty in long syllables, not being able to dictate syllables, etc. Similarly, in a study conducted by Erbaş (2021), it was found that students had a hard time forming words from syllables. In the study of Özcan and Özcan (2016), it was determined that students had difficulties in establishing letter-sound connections and forming syllables, learning open syllables, and reading long syllables and words.…”
Section: öNerilermentioning
confidence: 87%
See 1 more Smart Citation
“…It has been determined that while learning syllables in distance education, children experience problems such as not being able to separate syllables, having difficulty in long syllables, not being able to dictate syllables, etc. Similarly, in a study conducted by Erbaş (2021), it was found that students had a hard time forming words from syllables. In the study of Özcan and Özcan (2016), it was determined that students had difficulties in establishing letter-sound connections and forming syllables, learning open syllables, and reading long syllables and words.…”
Section: öNerilermentioning
confidence: 87%
“…Alanyazın incelendiğinde salgın sürecinde ilk okuma ve yazma süreciyle ilgili yapılan çalışmalar oldukça az sayıdadır. Sağırlı (2021) tarafından "Salgın Sürecinde İlk Okuma Yazma Öğretimi", Erbaş (2021) tarafından "Covid-19 Salgını Döneminde Eğitim: İlk Okuma Yazma Öğretiminde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri", Kesik ve Baş (2021) tarafından da "Sınıf Öğretmenlerinin Perspektifinden EBA ve Eğitim Portalları ile İlk Okuma ve Yazma Öğretimi" adlı bir çalışma yapıldığı görülmektedir. İncelenen alanyazında ilk okuma ve yazma öğretiminde veli görüşlerine dayalı bir çalışmaya rastlanmamakta ve bu çalışmanın alanyazına katkı sunması beklenmektedir.…”
unclassified
“…İlkokul birinci sınıfın, öğrencilerin okula ve formal eğitime adapte olmaları ve okuma yazma öğrenmeleri gereken kritik bir öneme sahip olması (Kargın & Karataş, 2021) ve ilk okuma yazma öğretiminin öğrencilerin akademik başarılarını etkileyeceği bir dönem olması (Erbaş, 2021) nedeniyle önemlidir. Ancak uzaktan eğitime aniden geçiş yapılması ve daha önce böyle bir durumun yaşanmamış olması nedeniyle yapılan araştırmalara göre uzaktan eğitim sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmıştır.…”
Section: Introductionunclassified
“…Some of the obstacles caused by the COVID-19 pandemic a worldwide was also experienced during the implementation of higher education programs. Some of these are; access to technology and the internet (Erbaş, 2021;Basilaia and Kvavadze, 2020;Düzgün and Sulak, 2020;Lanckler and 2020;Karakuş et al, 2020;Pepeler et al, 2020;. Since the main feature of adult learning experiences, observations are also important (Merriam et al, 2007).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%