2016
DOI: 10.2341/15-331-c
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

A Prospective Six-Year Clinical Study Evaluating Reinforced Glass Ionomer Cements with Resin Coating on Posterior Teeth: Quo Vadis?

Abstract: The EquiaFil system was more successful than Riva SC regarding color match, marginal adaptation, anatomic form, and retention rate after a six-year clinical evaluation period.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

2
28
2
9

Year Published

2018
2018
2024
2024

Publication Types

Select...
8
1

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 44 publications
(51 citation statements)
references
References 19 publications
2
28
2
9
Order By: Relevance
“…17,31 2. sınıf preparasyonlarda performanslarını gösteren verilerin sınırlı sayıda, ayrıca küçük ve orta boyuttaki lezyonlarda olduğu görülmektedir. 20,32 Son zamanlarda, farklı restoratif Cİ'lerle az sayıda klinik çalışma yapılmasına rağmen; bilindiği kadarıyla bu çalışma; yeni geliştirilen CH restoratif sistemin, üretici tarafından öngörülen geniş 2. sınıf preparasyonların restorasyonunda kullanılacak olan ilk klinik çalışmadır. 16,20,32 fından, küçük ve orta büyüklükteki 2. sınıf preparasyonlarda kullanıldığında, kavitelerin isthmus genişliğinin kasplar arası mesafenin yarısından daha az olması gerektiği bildirilmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…17,31 2. sınıf preparasyonlarda performanslarını gösteren verilerin sınırlı sayıda, ayrıca küçük ve orta boyuttaki lezyonlarda olduğu görülmektedir. 20,32 Son zamanlarda, farklı restoratif Cİ'lerle az sayıda klinik çalışma yapılmasına rağmen; bilindiği kadarıyla bu çalışma; yeni geliştirilen CH restoratif sistemin, üretici tarafından öngörülen geniş 2. sınıf preparasyonların restorasyonunda kullanılacak olan ilk klinik çalışmadır. 16,20,32 fından, küçük ve orta büyüklükteki 2. sınıf preparasyonlarda kullanıldığında, kavitelerin isthmus genişliğinin kasplar arası mesafenin yarısından daha az olması gerektiği bildirilmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…17 Türkün ve Kanık, renkteki farklılığın zaman içinde translüsensideki iyileşmeye bağlı olarak 6 yıl sonra daha az göründüğünü bildirmişlerdir. 32 Bu klinik çalışma, kenar uyumunu ve yüzey özelliklerini incelemek için önceki çalışmalara benzer olarak SEM analizlerini de içermektedir. 20 Her iki restorasyon da kabul edilebilir oklüzal ve kenar özellikleri gösterirken, 18 aylık SEM değerlendirmeleri klinik gözlemleri desteklemektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…The EQUIA Forte was selected among different glass ionomer cements since it has been reported in the literature that it has better long-term results (12)(13)(14)(15)(16).…”
Section: Operational Phasesmentioning
confidence: 99%
“…(5) In another six-year clinical study, the authors evaluated resin-reinforced glass ionomers in terms of their clinical performance and suggested that their performance is acceptable concerning posterior restorations. (6) These new developments alongside the introduction of a whole new generation of glass ionomers by manufacturers warrant further investigation on the application and survival of such materials in the clinic.…”
Section: Original Article Introductionmentioning
confidence: 99%