2021
DOI: 10.33308/26674874.2021351263
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı İlkokul Öğretim Programları Üzerine Bir Değerlendirme

Abstract: Bu çalışmada yürürlükte olan ilkokul öğretim programları incelenmiştir. Bu amaçla nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizine dayalı olarak 2020-2021 eğitim-öğretim yılında ilkokullarda uygulanan öğretim programları, program geliştirme süreci doğrultusunda değerlendirilmiştir. İnceleme amacıyla ders programlarının hedefleri, içerikleri, öğrenme öğretme süreçleri ve değerlendirme öğeleri analize tabi tutulmuş ve elde edilen bulguların programın genel hedefleri ve ilkeleri ile tutarlılığı araştırılmıştır. 2… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
2
0
2

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(6 citation statements)
references
References 21 publications
0
2
0
2
Order By: Relevance
“…has been done. Dedeoğlu & Polat (2021), who showed that linear, spiral, and modular approaches were adopted in their studies in which they examined the content editing approaches of the programs, reached results showing that the programs were prepared with different programming approaches. Similarly, Memiş and Özkale (2020), in their study titled " The Examination of Reflections of The Spiral Approach in the Elementary Mathematics Curriculum of Turkey", concluded that the 2018 curriculum includes recurring acquisitions in a spiral order.…”
Section: Conclusion and Resultsmentioning
confidence: 99%
See 2 more Smart Citations
“…has been done. Dedeoğlu & Polat (2021), who showed that linear, spiral, and modular approaches were adopted in their studies in which they examined the content editing approaches of the programs, reached results showing that the programs were prepared with different programming approaches. Similarly, Memiş and Özkale (2020), in their study titled " The Examination of Reflections of The Spiral Approach in the Elementary Mathematics Curriculum of Turkey", concluded that the 2018 curriculum includes recurring acquisitions in a spiral order.…”
Section: Conclusion and Resultsmentioning
confidence: 99%
“…(MEB, 2018) denilerek hem sarmal yapıya hem de bir kerede kazandırılacak öğrenme çıktılarına işaret edilmiştir. Programların içerik düzenleme yaklaşımları inceledikleri çalışmalarında doğrusal, sarmal ve modüler yaklaşımların benimsendiği ortaya koyan Dedeoğlu & Polat (2021) programların farklı programlama yaklaşımlarıyla hazırlandığını doğrular nitelikte sonuçlara ulaşmışlardır. Benzer şekilde Memiş ve Özkale (2020) "Sarmal Yaklaşımın İlköğretim Matematik Öğretim Programına Yansımaları" adlı çalışmalarında 2018 programında sarmal düzende tekrar eden kazanımların yer aldığı sonucuna ulaşmışlardır.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Bu durum öğrencilerin bazı becerilerde eksiklerinin olduğunu ve yeterli düzeye ulaşmaları için aradaki farkı kapatma yaklaşımı ile ulaşılabileceğini göstermektedir. 2020-2021 ilkokul öğretim programını inceleyen bir çalışmada programın alt düzey bilişsel becerileri içerdiği belirtilmiştir (Dedeoğlu ve Polat, 2021). Bu nedenle Öğretim programlarında becerilerin geliştirilmesine yönelik içerikler artırılabilir.…”
Section: Tartışma Sonuç Ve öNerilerunclassified
“…Bu tartışmalar eğitim durumları temelinde ele alındığında, 2017-18 yılından itibaren yenilenen öğretim programlarında, doğrudan yapılandırmacılık adı anılmasa da öğretim programının öğrenci merkezli olduğu ifade edilmektedir. Öğretim yöntemlerinde öğrenci merkezliliğe yönelik kabullerin arttığı ancak bunun sınıf ortamına yansıtılmasında hala sorunlar olduğu anlaşılmaktadır (Akınoğlu, 2013, Baş, 2017Dedeoğlu ve Polat, 2021;Keleş, 2017;MEB, 2017;Susar Kırmızı ve Yurdakal, 2019). Öğrenci merkezli yöntemleri sadece sınıf içi ortamlarla sınırlamak mümkün değildir.…”
Section: Introductionunclassified