2023
DOI: 10.2339/politeknik.987216
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

β Tipi Ti Alaşımlarının Özellikleri Üzerine Bir Derleme: Mikroyapı, Mekanik, Korozyon Özellikleri ve Üretim Yöntemleri

Abstract: Biyomedikal malzeme endüstrisi, insanların hayat kalitesini ve buna bağlı aktivitelerini sürdürebilmeleri amacıyla dünya çapında gelişmeye devam etmektedir. Yaşlı nüfus ve refah seviyesinin artış göstermesi biyomedikal malzeme sektörünün hızlı bir şekilde büyümesini sağlayan başlıca sebepler arasındadır. Vücut içerisinde implantasyonun yapılacağı bölgenin özelliklerine göre tercih edilen malzeme grubu değişmektedir. Bu malzemeler arasında metalik biyomalzemeler üstün mekanik özelliklerinden dolayı yüksek kulla… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
4

Citation Types

0
2
0
2

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(4 citation statements)
references
References 128 publications
0
2
0
2
Order By: Relevance
“…It has been found that allergic, poisonous, or carcinogenic ions are released into the body due to corrosion. These metal ions interacting with the tissue induce severe responses, threatening the patient's life and causing revision surgery and implant loosening [8,9]. Therefore, in creating biomaterials, numerous studies must be performed to understand their electrochemical characteristics.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…It has been found that allergic, poisonous, or carcinogenic ions are released into the body due to corrosion. These metal ions interacting with the tissue induce severe responses, threatening the patient's life and causing revision surgery and implant loosening [8,9]. Therefore, in creating biomaterials, numerous studies must be performed to understand their electrochemical characteristics.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…The failure rate of titanium alloy implants is very low, with more than 89% of titanium alloy implants lasting more than 10 years [2,6,10]. The high corrosion resistance of titanium implants subjected to localized corrosion in the human body is ensured by the formation of oxide films [8], which contribute to the successful osseointegration of titanium implants in areas of compromised bones, as shown by clinical experience [10]. It should be noted that the corrosion resistance properties and biocompatibility of unalloyed titanium are higher than those of its alloys [7].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Günümüzde yaygın olarak kullanılan bir biyomalzeme türü olan metalik biyomalzemeler, sahip oldukları güçlü metalik bağ yapıları ve kristal yapıları sayesinde gösterdikleri üstün mekanik özellikler ile öne çıkmaktadır [5]. Yaygın olarak kullanılan metalik biyomalzemeler arasında paslanmaz çelik (316L), CoCrM-CoNiCrMo, Ti-6Al-4V, Ni-Ti alaşımları ile Titanyum gibi metaller bulunmaktadır [6,7]. Metalik biyomalzemeler eklem protezi, ortopedik implant ve diş implantı olarak, kalp damar cerrahisinde yapay kalp kasları ile kalp kapakçıkları ve kafatasında damar bağlantıları gibi uygulamalarda kullanılmaktadırlar [6,7].…”
Section: Gi̇ri̇ş (Introduction)unclassified
“…Yaygın olarak kullanılan metalik biyomalzemeler arasında paslanmaz çelik (316L), CoCrM-CoNiCrMo, Ti-6Al-4V, Ni-Ti alaşımları ile Titanyum gibi metaller bulunmaktadır [6,7]. Metalik biyomalzemeler eklem protezi, ortopedik implant ve diş implantı olarak, kalp damar cerrahisinde yapay kalp kasları ile kalp kapakçıkları ve kafatasında damar bağlantıları gibi uygulamalarda kullanılmaktadırlar [6,7]. Bu gibi uygulamalarda tercih edilmelerine neden olan yüksek mukavemet, aşınma ve yorulma direnci gibi mekanik avantajlarına rağmen yüksek yoğunluk, korozyon ve dokulara göre sert olmaları sebebiyle ortaya çıkabilecek elastik uyumsuzluk gibi dezavantajları biyouyumluluklarının geliştirilmesini zorunlu kılmaktadır [8,9].…”
Section: Gi̇ri̇ş (Introduction)unclassified