2019
DOI: 10.33417/tsh.516681
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Yaşlı Bireylerde Sürekli Kaygı ve Sürekli Depresyon Üzerine Bir İnceleme

Abstract: 1 "Sürekli" kavramı araştırma kapsamında her iki değişkenin (depresyon ve kaygı) uzun süreden bu yana var olmakla beraber halen devam edip etmediğini yani süreklilik durumunu ortaya koymak amacıyla bu şekilde ifade edilmektedir. Sadeleştirme amacıyla makalede boyunca bu değişkenler daha çok "depresyon" ve "kaygı" olarak kullanılmıştır. 2 Bu araştırmanın bir bölümü daha önce INGLOBE III isimli kongrede (26-29 Nisan 2018, Antalya, Patara) sözlü bildiri olarak sunulmuştır.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

1
0
0
1

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 6 publications
(2 citation statements)
references
References 14 publications
1
0
0
1
Order By: Relevance
“…These research data suggested that single individuals have lower rates of social support; they mostly live alone, and, therefore, are at greater risk of depression. There were studies reporting higher levels of depression among single individuals, which was consistent with our findings [34,35]. The results of our study are consistent with the literature.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 93%
“…These research data suggested that single individuals have lower rates of social support; they mostly live alone, and, therefore, are at greater risk of depression. There were studies reporting higher levels of depression among single individuals, which was consistent with our findings [34,35]. The results of our study are consistent with the literature.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 93%
“…Ayrıca katılımcıların kronik hastalıklarının olması kaygının düzeyinin artmasında etkin bir durum olarak görülebilir. Yapılan araştırmalara göre de yaşlıların hastalıklarının olması ile ölüm kaygısı arasında yüksek düzeyde bir ilişki bulunmaktadır (Zubaroğlu Yanardağ ve Say Şahin, 2019;Eroğlu, Annagür ve İçbay, 2012). Yaşlı yetişkinlerin COVID-19 sürecinde yaşadığı kaygı, onların bundan sonraki yaşamlarında olumsuz etkilere neden olabilir (Brooks, et al, 2020;Okruszek et al, 2020).…”
Section: Tartışma Sonuç Ve öNerilerunclassified