2020
DOI: 10.5336/jtracom.2019-71931
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Use of Traditional Complementary Treatment by the Mothers with Asthmatic Children and the Effect of Their Knowledge About the Disease on the Control of Asthma: A Single-Center Experience

Abstract: İzmir)'nde sözlü olarak sunulmuştur.ÖZET Amaç: Astımlı çocuğu olan ailelerin astım konusundaki bilgi düzeyleri, geleneksel tamamlayıcı tedavi (GTT) uygulamaları astım kontrolünü ve astımın şiddetini etkileyebilmektedir. Bu doğrultuda bu çalışma, astımlı çocukların ailelerinin GTT kullanımını ve hastalığa yönelik bilgi düzeylerinin astım kontrolüne etkisini belirlemek amacı ile yapılmıştır. Gereç ve Yöntemler: Tanımlayıcı ve kesitsel tipte olan bu çalışma, Şubat-Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara'da yer ala… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
5

Citation Types

0
0
0

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(6 citation statements)
references
References 40 publications
0
0
0
Order By: Relevance
“…Previous studies have shown different results for the relationship between parents' educational status, child's gender and child's age, and HP/DS use. In some studies, these parameters were found to be associated with the use of HP/DS, while in others, the relationship could not be established [15,18,[22][23][24][25][26][27][28].…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 98%
See 1 more Smart Citation
“…Previous studies have shown different results for the relationship between parents' educational status, child's gender and child's age, and HP/DS use. In some studies, these parameters were found to be associated with the use of HP/DS, while in others, the relationship could not be established [15,18,[22][23][24][25][26][27][28].…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 98%
“…The use of HP/DS in children is growing day by day, just as that is in adults. The results of the studies show that the usage of traditional therapy procedures in children has grown due to some chronic diseases and attention deficit hyperactivity disorder [8][9][10]15]. In these studies, the use of HP/DS was discussed together with the application of traditional treatment techniques.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…24 Ülkemizde herhangi bir solunum yolu hastalığında öksürüğü kesmek ve boğazı rahatlatmak için nane-limon, ıhlamur, anason, adaçayı, rezene, tarçın, hatmi çiçeği, elma ve yeşil çay yaygın olarak demlenerek kullanılan bitki çaylarıdır. 25,26 Öksürüğü kesmek ve boğazı rahatlatmak dışında, ferahlatıcı ve solunum yollarını açıcı etkilerinden dolayı aktarlarda satılmaktadır. 25 Bu bitkilerin kullanım şekli, bitkileri kullanan hastalar ve satan aktarlar tarafından bilinmemektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Yapılan bazı çalışmalarda benzer sonuç-lar bazılarında ise daha az kullanıldığı bildirmiştir. 17,24,26,28 Bitkisel ilaçlarla ilgili sınırlı sayıda çalışma, rinit ve astımda bir miktar etkinlik gösterdiği, önerilerde bulunmak için çok az ve çözülmemiş güvenlik endişeleri de olduğu bildirilmektedir. 29 Bu bilginin şifalı otlar ve ilaçlar arasındaki olası etkileşimlerin en doğru, yan etkilerinin en az, aynı anda alınması durumunda hazır panzehirlerin kullanılması için hazırlık yapılması gerekir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Ülkemizde farklı sağlık sorununa sahip çocuklarda GETAT kullanımının %46-86 arasında değiştiği belirtilmektedir. [3][4][5]13,14 Annelerin çocuklarında GETAT yöntemlerini kullanma oranlarının yüksek olması, annelerin hastalık durumunda hızlı bir çözüm bulmak için ev ortamında kolay uygulanabilen yöntemleri tercih etmesinden kaynaklanabilir.…”
Section: Discussionunclassified