2011
DOI: 10.19030/jabr.v20i1.2194
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Traditional And Non-Traditional Determinants Of Foreign Direct Investment In Developing Countries

Abstract: This paper extends previous studies on the determinants of Foreign Direct Investment (FDI)

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
12
0
7

Year Published

2012
2012
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 24 publications
(24 citation statements)
references
References 11 publications
0
12
0
7
Order By: Relevance
“…Negative and significant effects on FDI inflows were found by Nonnenberg and Mendonça (2004), Kahai (2004), and AlSadig (2009), despite some authors found that inflation is not statistically significant (as Ponce, 2006 Barro (1991), political instability creates an uncertain economic environment, which Política / Revista de Ciencia Política has a negative impact in long-term planning, and thus, reduces economic growth and investment opportunities.…”
Section: Determinants Of Fdi and Corruptionmentioning
confidence: 99%
“…Negative and significant effects on FDI inflows were found by Nonnenberg and Mendonça (2004), Kahai (2004), and AlSadig (2009), despite some authors found that inflation is not statistically significant (as Ponce, 2006 Barro (1991), political instability creates an uncertain economic environment, which Política / Revista de Ciencia Política has a negative impact in long-term planning, and thus, reduces economic growth and investment opportunities.…”
Section: Determinants Of Fdi and Corruptionmentioning
confidence: 99%
“…Veiksniai, ryšį nustatę autoriai Ruplienė et al 2008;Agiomirgianakis et al 2004;Demirhan, Masca 2008;Chakrabarti 2001;Janicki, Wunnava 2004;Bevan, Estrin 2004;Kinoshita, Campos 2002;Cheng, Kwan 2000;Sawkut et al 2008;Asiedu 2006;Kahai 2004;Leitão 2012;2010;Nonnemberg, de Mendonça 2004;Majeed, Ahmad 2009;Çevis, Çamurdan 2007;Kai Carstensen, Farid Toubal 2004;Leibrecht, Bellak 2005;Mateev 2008 (2001-2014 m.).…”
Section: Ryšysunclassified
“…Pasirenkant investavimo šalį ir vietą, užsienio investuotojui svarbios įvairios valstybės rėmimo ir skatinimo priemonės (Leitão, 2010;Campos, Kinoshita, 2008;Adams, 2009), investicijoms svarbi verslo aplinka ir integracijos galimybės (Anyanwu, 2012; Jun, Singh, 1995; Agiomirgianakis ir kt., 2006;Kahai, 2011). Taip pat vertinamas ir politinis stabilumas, infrastruktūros lygis bei užsienio prekybos apribojimų įtaka tiesioginių užsienio investicijų srautams (Leitão, 2010;Campos, Kinoshita, 2008;Egger, Radulescu, 2011;Anyanwu, 2012;Kahai, 2011;Adams, 2009; Agiomirgianakis ir kt., 2006). Akcentuojant neabejotiną tiesioginių užsienių investicijų poveikį šalies ūkio plėtrai ir vystymosi tendencijoms aktualu išsamiau analizuoti jų srautus, kryptis, kokybinį bei kokybinį poveikį makroekonomikos rodikliams bei įvertinti skirtumus ir panašumus Baltijos šalyse.…”
Section: įVadasunclassified
“…Kad būtų galima pritraukti užsienio investuotojus, jiems suteikiamos mokestinės lengvatos, strateginių investuotojų teisės privatizuojant svarbius valstybei objektus. Mokslinėje literatūroje pakankamai išsamiai nagrinėjamas tiesioginių užsienių investicijų poveikis ekonomikai, jų pritraukimo sąlygos ir patrauklaus investicinio klimato formavimo problemos (Stankevičienė, Lakštutienė, 2012;Brenkevičiūtė, 2010;Kristjansdottir, 2010;Lankauskienė, Tvaronavičienė, 2011;Anyanwu, 2012;Kahai, 2011;Tomaševič, Mackevičius, 2010;Adams, 2009; Agiomirgianakis ir kt., 2006; Ruplienė ir kt., 2008;Egger, Radulescu, 2011;Leitão, 2010;. Kalbėdami apie teigiamą poveikį autoriai pabrėžia, kad šios investicijos sukuria ne tik materialiąją vertę, bet teikia ir didelę netiesioginę naudą -jos pagerina šalies įvaizdį, stambūs projektai teigiamai veikia darbo rinką, aktyvina mokslinį potencialą, teikia patirtį kaip efektyviai kurti pridėtinę vertę.…”
unclassified
See 1 more Smart Citation