2004
DOI: 10.2135/cropsci2004.0861
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Effect of Natural Mulches on Crop Performance, Weed Suppression and Biochemical Constituents of Catnip and St. John's Wort

Abstract: Because of expanding markets for high-value niche crops, opportunities have increased for the production of medicinal herbs in the USA. An experiment was conducted in 2001 and 2002 near Gilbert, IA, to study crop performance, weed suppression, and environmental conditions associated with the use of several organic mulches in the production of two herbs, catnip (Nepeta cataria L.) and St. John's wort (Hypericum perforatum L. 'Helos'). Treatments were arranged in a completely randomized design and included a pos… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
14
0
4

Year Published

2009
2009
2020
2020

Publication Types

Select...
6
1

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 20 publications
(18 citation statements)
references
References 17 publications
0
14
0
4
Order By: Relevance
“…Mulch application increased moisture content of soil by reducing soil evaporation. Duppong et al (2004) reported that higher soil moisture levels were retained under all mulches compared with non mulched treatment. Air temperature during experiment period was ranged 29-37 o C.…”
Section: Soil Properties and Microclimatementioning
confidence: 94%
See 1 more Smart Citation
“…Mulch application increased moisture content of soil by reducing soil evaporation. Duppong et al (2004) reported that higher soil moisture levels were retained under all mulches compared with non mulched treatment. Air temperature during experiment period was ranged 29-37 o C.…”
Section: Soil Properties and Microclimatementioning
confidence: 94%
“…Mulch is being used for its beneficial effects on crop growth and yield such as reducing soil temperature (Duppong et al, 2004), conserving soil moisture content (Athy et al, 2006;Duppong et al, 2004), reducing weed growth (Duppong et al, 2004), reducing soil erosion (Dahiya et al, 2001), increasing nitrogen and potassium of plant (Wang et al, 2008), increasing leaf area index (Fahrurozzi et al, 2005), increasing carbon (Wang et al, 2009), and reducing evaporation (Taban and Naeini, 2006).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Za prekidanje mirovanja semena mogu se koristiti različite metode, kao što su: -držanje semena u suvim skladištima [15]; -izlaganje semena niskim temperaturama (3-6 o C) nekoliko dana, a potom optimalnim temperaturama za klijanje [16]; -izlaganje semena visokim temperaturama (30)(31)(32)(33)(34)(35) o C) u trajanju od nekoliko dana pre izlaganja delovanju optimalne temperature za klijanje [17,18]; -prekid mirovanja se postiže držanjem semena na svetlosti, pri čemu se obično kombinuje svetlost i temperatura u cilju prekida mirovanja semena [19]; -podvrgavanje semena uticaju različitih hemijskih sredstava kao što su: regulatori rasta, oksidanti, biljni produkti, azotna jedinjenja i druga hemijska sredstva [20,21]; -povređivanjem (skarifikacija) semena se može postići prekid mirovanja kod semena sa tvrdom, za vodu i gasove, nepropustljivom semenjačom (Daucus carota, Hibiscus trionum L., kao i mnoge leguminoze) [20,22]. Mnogi naučnici su radili na otkrivanju metoda za utvrđivanje vrste dormantnosti semena.Ukoliko semena ne klijaju pod optimalnimuslovima za klijanje date vrste, semena se smatraju dormantnim i sledeći korakje da se odredi vrsta mirovanja.…”
Section: Metode Za Prekidanje Mirovanja Semena Korovskih Biljakaunclassified
“…Ova metodologija je najčešće primenjivana u istraživanjima koja se odnose na korovsku floru, jer se mogu koristi za testiranje efikasnosti bilo koje vrste tretmana za suzbijanje korova.Ispitivani tretmani za suzbijanje korova mogu biti hemijske prirode, mehaničke mere suzbijanja, hemijske mere i biološke mere suzbijanja korova.Ogledima u poljskim uslovima se najčešće ispituju hemijske mere suzbijanja u vidu biološke aktivnosti novosintetisanih herbicida [33], upotreba malčeva kao mehanička mera suzbijanja korova [34,35], biološke mere suzbijanja u vidu alelopatskog delovanja različitih biljnih vrsta [36]. Ova vrsta ogleda je nezaobilazna u poljoprivredi, jer se pokazuje efikasnost ispitivanog tretmana u uslovima spoljašnje sredine koji su promenljivi.…”
Section: Metode Za Testiranja Efikasnosti Mera Za Suzbijanje Korova Uunclassified
See 1 more Smart Citation