2020
DOI: 10.1039/d0ob01453b
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The C–H functionalization of organic cations: an interesting and fresh journey

Abstract: Organic ionic compounds, especially for those with organic cations, are commonly applied to ionic liquids (ILs), organocatalysts, (a)NHC ligands, ion recognition, and optoelectronic materials. Direct C−H functionalization of organic cations...

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
3
0
1

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
5
2
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(4 citation statements)
references
References 98 publications
0
3
0
1
Order By: Relevance
“…Since C–H activation is usually involved in the rate-determining step (RDS), [ 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44 , 45 , 46 , 47 , 48 , 49 , 50 ] we hypothesized the relative free energy of transition states of C–H cleavage (ΔG TS ≠ ) can determine the reactivity. The CMD mechanism was chosen for C–H activation, which usually has the lowest barrier among the frequently proposed mechanisms [ 57 , 58 ].…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Since C–H activation is usually involved in the rate-determining step (RDS), [ 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16 , 17 , 18 , 19 , 20 , 21 , 22 , 23 , 24 , 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37 , 38 , 39 , 40 , 41 , 42 , 43 , 44 , 45 , 46 , 47 , 48 , 49 , 50 ] we hypothesized the relative free energy of transition states of C–H cleavage (ΔG TS ≠ ) can determine the reactivity. The CMD mechanism was chosen for C–H activation, which usually has the lowest barrier among the frequently proposed mechanisms [ 57 , 58 ].…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…Yu and co-workers have established several strategies to overcome the low reactivity of C–H activation by weak coordination, such as using counter cation effect, auxiliaries and monoprotected amino acid ligands [ 31 , 32 , 33 , 34 , 35 ]. Although impressive progress has been made, the scope of application of these strategies is still limited [ 36 , 37 ]. Using strong acid is also a widely used strategy to promote C–H activation; for example, palladium(II)-catalyzed ortho-selective C–H chlorination/bromination has demonstrated that proper strong acids (TFA, TfOH) could promote the reactivity of ortho-selective C–H bond cleavage ( Scheme 1 and Scheme 2 ) [ 25 , 26 , 27 , 28 , 29 , 30 , 38 , 39 , 40 ].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Պիրիդինի աղերի սինթեզի դասական եղանակները ներառում են պիրիդինի փոխազդեցությունը օրգանական հալոգենիդների հետ կամ պիրիդինային ազոտի «կվատերնիզացիայի» (Quaternization) ռեակցիաները՝ օգտագործելով քլորմեթիլալկիլ եթերներ կամ սուլֆիդներ[1,22,26,25]։ Պիրիդինի սինթեզի ամենատարածված մեթոդը պիրիդինի SN2 տիպի ռեակցիան է ալկիլ հալոգենիդների հետ[4]։ Չորրորդային պիրիդինիային աղերը, որոնց N-ալկիլ շղթայի երկարությունը տատանվում է C8-ից մինչև C20-ը հետաքրքիր են որպես կատիոնային մակերևութային ակտիվ նյութեր և հեշտությամբ սինթեզվում են սովորական մեթոդներով՝ հիմնականում օգտագործելով էթանոլում եռման պայմանները (Սխեմա 1)[25].R=C8-C20Սխեմա 1Պիրիդինային աղերը, որոնք պարունակում են քիրալային օժանդակ խմբեր, լայնորեն օգտագործվում են որպես ելանյութեր ասիմետրիկ սինթեզում՝ պարզից բարդ համակարգերի անցնելու համար, ինչպիսիք են դիհիդրոպիրիդինները, տետրահիդրոպիրիդինները, պիպերիդինները և այլ ազոտօրգանական բնական ալկալոիդներ, թմրամիջոցների սինթետիկ ածանցյալներ[21]: Քիրալային կենտրոն պարունակող պիրիդինի ածանցյալների սինթեզը վերը նշված մեթոդով կարող է ունենալ ռացեմիզացիայի զգալի ռիսկ նաև SN1 տեղակալման ժամանակ:Zhu-ի աղը համարվում է բարձր էլեկտրոֆիլ, որը ստացվում է պիրիդինի ածանցյալի և 1-քլոր-2,4-դինիտրոբենզոլի փոխազդեցությամբ: Այս մեթոդի մեխանիզմը հստակ է, չի ընթանում C-N կապի ճեղքմամբ[1,28] և օգտագործվում է վեզամիկոլի անալոգների, ցիտոտոքսիկ ալկալոիդ Manzamine A-ի և կիստոզային ֆիբրոզի բուժման համար նախատեսված աղեր ստանալու նպատակով[16,26]:Մինչդեռ, միկրոալիքային ճառագայթմամբ քիրալային պիրիդինի աղերի սինթեզն իրականցավում է C-N կապի ճեղքմամբ։ Վերջնանյութերը ստացվում են բարձր ելքերով։ Այս ռեակցիան ապահովում է ավելի քիչ ռացեմիզացում, քան սովորական տաքացմամբ մեթոդների ժամանակ (Սխեմա 2) [29]: Սխեմա Գրականության մեջ հայտնի են նաև պիրիդինի աղերի սինթեզի եղանակներ տարբեր ռեակցիոն խմբերի հետ՝ հիդրօքսիլ, ամին և/կամ պիրիդիլ [12]: Ուսումնասիրվել է պիրիդինի աղեր ստացման ժամանակ անիոնների փոխանակման վարքա-գիծը։ Պարզվել է, որ ներմոլեկուլային լիցքի փոխանցում տեղի է ունենում, երբ պիրիդինի աղերի N-ֆենիլ օղակը տեղակալված է էլեկտրադոնոր խմբերով: Արդյունավետ է համարվում ուլտրաձայնային ճառագայթման կիրառումը պիրիդինի աղերի սինթեզում, որը հիմնված է Zhu-ի ռեակցիայի վրա: Մշակվել է կարճ ժամանակում բարձր ելքով վերջնանյութերի ստացման մեթոդ (Սխեմա 3) [13]. Սխեմա 3 Պիրիդինի ստացման Միցունոբուի ռեակցիան: Պիրիդինիումային աղերում ազոտի ատոմները օգտագործում են որպես նուկլեոֆիլներ, որոնք ենթարկվում են ալկիլացման ամոնիումային վիճակում, առանց այլ նուկլեոֆիլ մասնիկի առկայության (Սխեմա 4): Այս մեթոդը բերեց իոնային հեղուկների սինթեզի մեղմ պայմաններում՝ առանց անիոնափոխանակություն իրականացնելու [14].…”
unclassified
“…Direct functionalization of C–H bonds is one of the most popular tools in organic synthesis and allows formation of complex molecules from structurally simple starting substrates in one step. 1 The direct functionalization of carbon–hydrogen bonds catalyzed by transition metals is currently one of the main ways of constructing carbon–element bonds (C–N, C–C, C–P, C–R f etc. ).…”
mentioning
confidence: 99%