The platform will undergo maintenance on Sep 14 at about 7:45 AM EST and will be unavailable for approximately 2 hours.
2017
DOI: 10.17943/etku.300412
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Teknoloji̇ Destekli̇ Mi̇kro Öğreti̇m Uygulamalarinin Fen Bi̇li̇mleri̇ Öğretmen Adaylarinin Teknoloji̇ Kullanim Algilari Üzeri̇ne Etki̇si̇

Abstract: Bu çalışma, teknoloji destekli mikro öğretim uygulamalarının fen bilgisi öğretmen adaylarının, teknoloji kullanım algılarına etkisini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiş olup çalışma Fen Bilgisi Öğretmenliği dördüncü sınıfta öğrenim gören 51 öğretmen adayıyla yürütülmüştür. Nitel bir anlayışla gerçekleştirilen çalışma da veri toplama araçları olarak araştırmacılar tarafından oluşturulan anket formu, yarı yapılandırılmış görüşmeler, odak grup görüşmesi ve görüş formu kullanılmıştır. Elde edilen veriler betimse… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

1
5
0
5

Year Published

2017
2017
2021
2021

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 12 publications
(11 citation statements)
references
References 10 publications
1
5
0
5
Order By: Relevance
“…It was found that there was no statistically significant difference in terms of gender between the scores the teachers got from any of the sub-dimensions of the TPACK Scale. This finding supports the results found in many studies in the literature (Ay, 2015;Babacan, 2016Babacan, , 2012Karakaya, 2013;Mutluoglu, 2012). Contrary to these studies, there are also studies in the literature claiming that teachers' TPACK levels differ according to gender (Altun, 2013;Akyildiz& Altun, 2018;Canbolat, 2011;Karatas, 2014).…”
Section: Conclusion Discussion and Recommendationssupporting
confidence: 91%
“…It was found that there was no statistically significant difference in terms of gender between the scores the teachers got from any of the sub-dimensions of the TPACK Scale. This finding supports the results found in many studies in the literature (Ay, 2015;Babacan, 2016Babacan, , 2012Karakaya, 2013;Mutluoglu, 2012). Contrary to these studies, there are also studies in the literature claiming that teachers' TPACK levels differ according to gender (Altun, 2013;Akyildiz& Altun, 2018;Canbolat, 2011;Karatas, 2014).…”
Section: Conclusion Discussion and Recommendationssupporting
confidence: 91%
“…Çünkü gerçekleştirilen akran öğretimi uygulamalarında, ön bilgilerin ve kavram yanılgılarının belirlenmesi açısından yapılan etkinliklerde detaylı bir şekilde incelenip tartışılmıştır. Literatürde de benzer sonuçların elde edildiği çalışmalara rastlamak mümkündür (Babacan, 2016). Teknolojinin entegre edildiği öğretim strateji ve yöntem bilgisi alt bileşeni ile ilgili olarak ise değişim deney grubu yönünde olup; öğretmen adayları kendilerinin oluşturacakları dijital hikâyeleri, videoları ya da öğretim programına uygun çeşitli öğrenme nesnelerini kullanarak derslerini araştırma sorgulama temelli yaklaşıma ya da OBYM'ye göre işleyeceklerini ifade etmişlerdir.…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified
“…Öğretmen/adayı eğitiminde, TPAB'ın geliştirilmesi ile ilgili literatürde yer alan çalışmalar incelendiğinde, 2000'li yılların başından itibaren bu çalışmalara hız verildiği ve giderek önemli bir yer kazandığı görülmektedir (Alayyar, Fisser ve Voogt, 2012;Angeli ve Valanides, 2013;Babacan, 2016;Canbazoğlu Bilici, 2012;Harris ve Hofer, 2011;Graham, Burgoyne, Cantrell, Smith, Clair ve Harris, 2009;Jaipal Jamani, Figg, Gallagher, Scott, ve Ciampa, 2015;Jang ve Chen, 2010;Kaya ve diğer., 2013;Kılıç, Aydemir ve Kazanç 2019;Kuşkaya Mumcu, 2011;Mouza, Karchmer-Klein, Nandakumar, Özden-Yılmaz ve Hu, 2014;Qasem ve Viswanathappa, 2016;Sungur, 2014;Timur, 2011;Yang ve Chen, 2010). Ancak HÖO'nun kullanıldığı TPAB'ın gelişimi üzerine yapılan çalışmalara bakıldığında ulusal ve uluslar arası alanda az sayıda araştırmaya rastlanmaktadır (Alayyar, Fisser ve Voogt, 2012;Kaya ve diğer., 2013;Kılıç, Aydemir ve Kazanç, 2019;Qasem ve Viswanathappa, 2016;Sungur, 2014;Yang ve Chen, 2010).…”
Section: şEkil 1 Tpab Modeli (Koehler Ve Mishra 2008)unclassified
See 1 more Smart Citation
“…For this project, smart board and Internet support were provided to classrooms and tablets were given to the students and teachers. Additionally, an 'Education Information Network' (EBA) where students and teachers can share content was created (Babacan & Sasmaz Oren, 2017). The COVID-19 pandemic that started in 2020 and changed the lifestyle of the entire world also changed the functions of the education process.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%