2003
DOI: 10.1159/000073097
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Secondary Anetoderma Overlying Pilomatrixomas

Abstract: Five pilomatrixomas with anetodermic cutaneous changes are presented. Four large tumors revealed soft, atrophic, pink translucent skin covering a firm subcutaneous mass, and their appearance was similar to that of a keloid or hypertrophic scar. One small tumor revealed soft, slightly atrophic, reddened or purplish skin covering a firm subcutaneous mass: its clinical appearance was similar to that of a hematoma or minor infection. Histopathological examination of the skin showed atrophic and edematous changes i… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

1
16
0
4

Year Published

2005
2005
2023
2023

Publication Types

Select...
6
1

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 24 publications
(21 citation statements)
references
References 7 publications
1
16
0
4
Order By: Relevance
“…İlk kez 1943 yılında tanımlanan ve tüm PM'lı olguların %2'sini oluşturan anetodermik form ise klinik olarak gevşek, sarkık veya kese benzeri bir lezyon şeklinde görülebileceği gibi, keloid veya hipertrofik sikatris benzeri ya da buruşuk ve oldukça katlantılı atrofik deriyle örtülü psödobüllöz görünümlü bir lezyon şeklinde de karşımıza çıkabilir. Anetodermik PM formunun histopatolojisinde lenfatik dilatasyon ve dermal ödem yanında anetodermik değişiklikler ile uyumlu olarak elastik liflerde azalma ve kollajen liflerde güçsüzleşme belirlendiği bildirilmiştir [13][14][15][16][17] . Bazı yazarlar tarafından büllöz görünüme yol açan bu iki klinik formun psödobüllöz veya lenfanjiektatik form olarak adlandırılan benzer antiteler olduğu ileri sürülmekle birlikte, büllöz PM'da histopatolojik olarak gerçek bir dermal bülün görülmesi ile PM'nın anetodermik değişiklik gösteren formundan ayırt edilebilmesinin mümkün olabileceği ileri sürülmüştür.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…İlk kez 1943 yılında tanımlanan ve tüm PM'lı olguların %2'sini oluşturan anetodermik form ise klinik olarak gevşek, sarkık veya kese benzeri bir lezyon şeklinde görülebileceği gibi, keloid veya hipertrofik sikatris benzeri ya da buruşuk ve oldukça katlantılı atrofik deriyle örtülü psödobüllöz görünümlü bir lezyon şeklinde de karşımıza çıkabilir. Anetodermik PM formunun histopatolojisinde lenfatik dilatasyon ve dermal ödem yanında anetodermik değişiklikler ile uyumlu olarak elastik liflerde azalma ve kollajen liflerde güçsüzleşme belirlendiği bildirilmiştir [13][14][15][16][17] . Bazı yazarlar tarafından büllöz görünüme yol açan bu iki klinik formun psödobüllöz veya lenfanjiektatik form olarak adlandırılan benzer antiteler olduğu ileri sürülmekle birlikte, büllöz PM'da histopatolojik olarak gerçek bir dermal bülün görülmesi ile PM'nın anetodermik değişiklik gösteren formundan ayırt edilebilmesinin mümkün olabileceği ileri sürülmüştür.…”
Section: Discussionunclassified
“…Sıklıkla baş, boyun ve üst ekstremitelerde yerleşen lezyonlar daha nadir olarak gövde ve alt ekstremitelerde de görülebilmektedir [1][2][3][4][5] . Çok nadir de olsa malin dönüşüm gösterebilen PM'nın klasik formuna ilaveten multipl, malin, perforan, büllöz ve anetodermik olmak üzere nadir görülen atipik PM formları da tanımlanmıştır [6][7][8][9][10][11][12][13][14][15][16][17] . Burada sağ kolundaki PM lezyonu üzerinde kalın duvarlı gevşek psödobüllöz görünüm izlenen ve histopatolojik olarak anetodermik özellikler saptanan 11 yaşında bir kız olgu sunulmaktadır.…”
Section: Introductionunclassified
“…Clinical characteristics reported include semi-transparent, erythematous, bluish or skin-coloured, heavily folded or striae-like, flaccid blisters overlying a solitary, firm-to-hard nodule (2, 4). Mechanical irritations such as continuous mechanical stimulation, scratching and pinching trauma and continuous pressure play an important role in the development of bullous pilomatricomas (2,5).…”
Section: A Bullous Pilomatricoma Developed After Hepatitis a Vaccinationmentioning
confidence: 99%
“…It is supposed that this atrophic appearance is related to the loss of elastic fibres, and dermal oedema (1). In the aetiopathogenesis, it is suggested that the cause of the bullous appearence of the tumour is obstruction of lymphatics, and congestion by lymphatic fluid (1,2,5).…”
Section: Lettersmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation