2011
DOI: 10.1111/j.1365-2648.2011.05853.x
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Psychological resistance to insulin therapy in adults with type 2 diabetes: mixed‐method systematic review

Abstract: Psychological resistance to insulin therapy can result from a range of personal viewpoints involving cognitive appraisal and/or emotional reactions.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

3
31
0
1

Year Published

2013
2013
2018
2018

Publication Types

Select...
10

Relationship

0
10

Authors

Journals

citations
Cited by 47 publications
(36 citation statements)
references
References 39 publications
3
31
0
1
Order By: Relevance
“…Hastaların özel eği-tim gereksinimi alt grup puan ortalamalarının en yüksek olması diyabet bakım ekibi üyeleri, özellikle hastalarla en çok iletişim halinde olan hemşirelerin diyabet bakım, tedavisi, hastalarla iletişim gibi konularda uzmanlaşmala-rı, son gelişmeleri takip etmeleri ve hastaları bu konuda doğru yönlendirebilmelerinin önemini göstermektedir. Ayrıca literatürde diyabet hastalarının insülin kullanımı ile ilgili negatif tutumlarının olmasının nedenleri olarak, özellikle tip 2 diyabetli hastaların insülini en son tedavi seçeneği olarak görmeleri, insülin kullanımının diyabet yö-netiminde başarısızlık nedeniyle olduğu, insülinin görme kayıplarına, hipoglisemi ataklarına yada amputasyonlara yol açtığı, kilo aldırdığı düşüncesinin olması, iğne yada enjeksiyon korkusunun olması, insülini taşıma, saklamanın zor olması belirtilmektedir (32,33).…”
Section: Discussionunclassified
“…Hastaların özel eği-tim gereksinimi alt grup puan ortalamalarının en yüksek olması diyabet bakım ekibi üyeleri, özellikle hastalarla en çok iletişim halinde olan hemşirelerin diyabet bakım, tedavisi, hastalarla iletişim gibi konularda uzmanlaşmala-rı, son gelişmeleri takip etmeleri ve hastaları bu konuda doğru yönlendirebilmelerinin önemini göstermektedir. Ayrıca literatürde diyabet hastalarının insülin kullanımı ile ilgili negatif tutumlarının olmasının nedenleri olarak, özellikle tip 2 diyabetli hastaların insülini en son tedavi seçeneği olarak görmeleri, insülin kullanımının diyabet yö-netiminde başarısızlık nedeniyle olduğu, insülinin görme kayıplarına, hipoglisemi ataklarına yada amputasyonlara yol açtığı, kilo aldırdığı düşüncesinin olması, iğne yada enjeksiyon korkusunun olması, insülini taşıma, saklamanın zor olması belirtilmektedir (32,33).…”
Section: Discussionunclassified
“…A prior study found that the need to begin insulin therapy had very negative connotations for people with DM2. (25) …”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…We then classified the systematic reviews according to the three types of mixed studies synthesis designs. The most common type of synthesis found in our sample was convergent (n = 8), of which seven were QUAL (4,13,16,42,45,46,87) and one QUAN (15). Three other mixed studies reviews were sequential, two of which used a sequential exploratory synthesis (67,76) and one used a sequential explanatory synthesis (12).…”
Section: Overview Of Mixed Studies Reviewsmentioning
confidence: 99%