2019
DOI: 10.18506/anemon.454202
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Mortgage Krizi Öncesi ve Sonrasında Enflasyon - Faiz Etkileşimi: Türkiye Örneği

Abstract: Enflasyon ve faiz oranları arasındaki ilişki birçok çalışmanın konusunu oluşturmaktadır. Bu çalışmalarda çoğunlukla Fisher Hipotezi üzerinedir. Fisher Hipotezi, reel faiz oranlarının uzun dönemde değişmeyeceği varsayımında, nominal faiz ile beklenen enflasyon oranının uzun dönemli ilişkili olacağını ileri sürmektedir. Çalışmada, Mortgage krizi öncesi ve sonrasında enflasyon ve işsizlik arasındaki nedensellik ilişkisi ve Fisher Hipotezinin geçerliliği araştırılmıştır. Haziran 2000-Eylül 2007 ve Ekim 2007-Ekim 2… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2022
2022
2022
2022

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(2 citation statements)
references
References 25 publications
(1 reference statement)
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…In his study, Akcan (2019) investigated the causality relationship between inflation and unemployment before and after the mortgage crisis, and the validity of the Fisher Hypothesis. According to the results of the study, the Fisher Hypothesis was found to be valid before and after the Mortgage Crisis and between 2000-2018.…”
Section: Structuralist Theory Of Inflationmentioning
confidence: 99%
“…In his study, Akcan (2019) investigated the causality relationship between inflation and unemployment before and after the mortgage crisis, and the validity of the Fisher Hypothesis. According to the results of the study, the Fisher Hypothesis was found to be valid before and after the Mortgage Crisis and between 2000-2018.…”
Section: Structuralist Theory Of Inflationmentioning
confidence: 99%
“…Analiz sonucu Türkiye'de söz konusu dönem için Fisher etkisinin olmadığını ortaya koymuştur. ilişkisi elde etmişlerdir Akcan (2019). Mortgage krizi öncesi ve sonrası ADF birim kök, Johansen eşbütünleşme ve Granger nedensellik testlerini kullanarak Fisher etkisinin geçerli olduğu bulgusuna ulaşmıştır.…”
unclassified