Listeria Monocytogenes 2018
DOI: 10.5772/intechopen.79967
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Modeling the Behavior of Listeria monocytogenes in Meat

Abstract: This work was conducted to present some studies that show the behavior of Listeria monocytogenes in meat, according to intrinsic and extrinsic factors. The understanding of factors that affect the survival and growth of L. monocytogenes in meat, such as temperature, pH, acid, salt, water activity or modified atmosphere packaging, is crucial to develop strategies for food operators to reduce and prevent Listeria contamination and growth. The knowledge of L. monocytogenes behavior according to its physiological … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

0
4
0
3

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(8 citation statements)
references
References 59 publications
0
4
0
3
Order By: Relevance
“…На підприємствах харчової промисловості виявлено різноманітні резервуари патогену: підлоги, водостоки, конденсат на трубах і засоби для чищення (губки, щітки), конвеєрні стрічки, пакувальне обладнання, різаки, міксери та ручні інструменти, рукавички, фартухи (Norwood et al, 2000;Weinsetel, 2006). Конструкція приміщення, інвентарю, зношене або пошкоджене обладнання обумовлюють підвищення контамінації Listeria, утворення біоплівок на поверхнях, де традиційні процедури очищення та дезінфекції можуть бути недостатніми (Arevalos-Sánchez et al, 2012;Saraiva et al, 2018;Gray et al, 2018).…”
Section: вступunclassified
See 1 more Smart Citation
“…На підприємствах харчової промисловості виявлено різноманітні резервуари патогену: підлоги, водостоки, конденсат на трубах і засоби для чищення (губки, щітки), конвеєрні стрічки, пакувальне обладнання, різаки, міксери та ручні інструменти, рукавички, фартухи (Norwood et al, 2000;Weinsetel, 2006). Конструкція приміщення, інвентарю, зношене або пошкоджене обладнання обумовлюють підвищення контамінації Listeria, утворення біоплівок на поверхнях, де традиційні процедури очищення та дезінфекції можуть бути недостатніми (Arevalos-Sánchez et al, 2012;Saraiva et al, 2018;Gray et al, 2018).…”
Section: вступunclassified
“…У Регламенті ЄС № 2073/2005 про мікробіологічні критерії зазначено, що загальноприйнятий рівень L. monocytogenes -100 КУО/г у харчових продуктах, готових до споживання, за винятком продуктів, що призначені для немовлят та спеціальних медичних потреб. Проте Регламент ЄС № 1441/2007 не встановлює обмеження для L. monocytogenes у свіжому м'ясі (Saraiva et al, 2018). За українськими вимогами виявлення L. monocytogenes не допускається у 25 г продуктів (Наказ № 549/9148 від 28.04.2004), проте визначення збудника кількісним методом не нормується.…”
Section: вступunclassified
“…Відповідно до регламенту ЄС № 2073/2005 про мікробіологічні критерії зазначено, що загальноприйнятий рівень L. monocytogenes -100 КУО/г, або у 25 г, 25 мл у харчових продуктах які готові для споживання не допускаються, за винятком продукції для немовлят і спеціальних медичних потреб. Отже якщо 1 гр продукту містить 100 КУО то, відповідно до регламенту, цей продукт являється небезпечним для вживання в їжу (Saraiva et al, 2018;Zazharska & Borovuk, 2019). За даними Kramarenko et al (2013) в Естонії лише 2,9 та 0,8 % рибних продуктів готових до споживання містили L. monocytogenes у межах 100-1000 КУО / г та > 1000 КУО/г відповідно на кінець терміну зберігання, всупереч надзвичайному поширенню збудника серед сирої продукції.…”
Section: вступunclassified
“…Ready-to-eat (RTE) foods are the common source of listeriosis, as these foods are usually consumed without additional processing by the consumer. A long shelf life makes RTE foods susceptible to bacterial growth, especially foods with intrinsic factors that support the growth of L. monocytogenes , e.g., foods with pH between 4.5 and 9 [ 9 ] and water activity ≥ 0.92 [ 10 ]. Studies have reported the presence of L. monocytogenes in RTE foods during storage at a refrigerated temperature [ 9 ].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%