2021
DOI: 10.31590/ejosat.1012916
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Mermi Hareketinin Modellenmesinde Kullanılan Noble-Abel ve İdeal Gaz Denklemlerinin Akış Alanına Etkisinin Nümerik İncelenmesi

Abstract: ÖzGelişen malzeme ve üretim teknolojileri ile birlikte silahlar küçülmeye başlamış ve bu problem büyük oranda çözülmüştür. Ancak silahlardan temel olarak elde edilmek istenen yüksek yıkım etkisidir. Bu durum günümüzde halen en önemli problemlerden birisi olan geri tepme kuvvetini de beraberinde getirmekte ve incelenmesi gereken bir konu olarak güncelliğini sürdürmektedir. Bir ateşli silahta geri tepme kuvveti barutun yanmasına bağlı olarak ortaya çıkan gazın basıncından kaynaklanır. Bu anlamda ateşli silah nam… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
1

Relationship

0
1

Authors

Journals

citations
Cited by 1 publication
(1 citation statement)
references
References 12 publications
(11 reference statements)
0
1
0
Order By: Relevance
“…It has been observed that similar studies in the literature 6,11,19 have used ideal gas air for such cases. Therefore, ideal gas air was chosen as the material in this study.…”
Section: Methodsmentioning
confidence: 80%
“…It has been observed that similar studies in the literature 6,11,19 have used ideal gas air for such cases. Therefore, ideal gas air was chosen as the material in this study.…”
Section: Methodsmentioning
confidence: 80%