2018
DOI: 10.31202/ecjse.395957
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kolemanit ve Boraks Takviyeli Fren Balatalarının Sürtünme Performansı

Abstract: Bu çalışmada üç farklı miktarda (kütlece %4, %8 ve %12) kolemanit ve boraks takviyeli fren balata numuneleri üretilmiştir. Numuneler sırayla toz karıştırma, ön şekillendirme ve sıcak presleme işlemlerini kapsayan geleneksel yöntemle üretilmiştir. Numunelerin sürtünme ve aşınma karakteristikleri pin-on-disk tipi aşınma test cihazı kullanılarak tespit edilmiştir. Ayrıca, numunelerin özgül aşınma oranı, sertlik ve yoğunluk değerleri belirlenmiştir. Sürtünme katsayısı bakımından en iyi sonucu %4 kolemanit ve borak… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2019
2019
2021
2021

Publication Types

Select...
3

Relationship

1
2

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(2 citation statements)
references
References 11 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Başar et al [5] demonstrated that the use of boron derivatives in automotive brake linings creates resistance to abrasion in the development of new brake linings, and that the friction coefficient becomes smooth when boric acid and borax are used together with copper powder.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Başar et al [5] demonstrated that the use of boron derivatives in automotive brake linings creates resistance to abrasion in the development of new brake linings, and that the friction coefficient becomes smooth when boric acid and borax are used together with copper powder.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Başar ve arkadaşları balata malzemesine %4 ilave edilen kolemanit ve boraksın en iyi (en yüksek) sürtünme katsayısı değerini verdiğini, bunun yanında malzemeye kütlece %4'ten fazla kolemanit ve boraks katkısının sürtünme performansını olumsuz etkilediğini (azalttığını) gözlemlemişlerdir [10], İpek ve arkadaşları ise %3 olarak kullanılan bor oksit katkısının fren balatasındaki sürtünme katsayısını %18 oranında arttırdığını tespit etmişlerdir [11]. Unal ve arkadaşları PA-6 polimerine ilave edilen ağırlıkça %10 oranındaki vollastonit ve kaolin katkılarının kompozitlerin hem çekme dayanımını hem de elastiklik modülü değerlerini artırdığını ve kompozit malzemelerin spesifik aşınma oranını sırasıyla %83 ve %15,8 oranlarında azalttığını tespit etmişlerdir [12].…”
Section: Introductionunclassified