2020
DOI: 10.9779/pauefd.496372
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kariyer Olgunluğunda Cinsiyet Farklılıkları: Meta Analiz Çalışması

Abstract: Bu araştırmanın amacı, kariyer olgunluğunda cinsiyet farklılıklarını meta analiz yöntemiyle incelemektir. Bu amaç için, 2000-2017 yılları arasında Türkiye'de kariyer olgunluğu konusunda çalışılan lisansüstü tezler ve makaleler incelenmiştir. Tezleri incelemek için Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi ve bilimsel makaleleri incelemek için de ULAKBİM Ulusal Veri Tabanı kullanılmıştır. Bu araştırmanın örneklemini cinsiyet değişkenine ve kodlama protokolüne uygun verileri içeren 17 araştırma oluşturmaktadır. Ar… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

1
0
0
3

Year Published

2022
2022
2023
2023

Publication Types

Select...
3

Relationship

1
2

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(5 citation statements)
references
References 44 publications
1
0
0
3
Order By: Relevance
“…In this study the findings obtained from the comparison of students' vocational maturity levels according to gender variable show that there is no significant difference. This research finding supports the research findings made by (Çınar, 2011;Sürücü, Kontaş and Bacanlı, 2015;Şahin, 2010) as well as differs from the research findings made by (Altuntaş, Atlı and Kış, 2016;Bae, 2017;Çarkıt and Bacanlı, 2020). It was found that the vocational maturity scores of the students did not differ significantly according to the grade level; however, the vocational maturity level of 12 th grade students is lower than that of 9 th and 11 th grade students.…”
Section: Conclusion Discussion and Recommendationssupporting
confidence: 87%
See 3 more Smart Citations
“…In this study the findings obtained from the comparison of students' vocational maturity levels according to gender variable show that there is no significant difference. This research finding supports the research findings made by (Çınar, 2011;Sürücü, Kontaş and Bacanlı, 2015;Şahin, 2010) as well as differs from the research findings made by (Altuntaş, Atlı and Kış, 2016;Bae, 2017;Çarkıt and Bacanlı, 2020). It was found that the vocational maturity scores of the students did not differ significantly according to the grade level; however, the vocational maturity level of 12 th grade students is lower than that of 9 th and 11 th grade students.…”
Section: Conclusion Discussion and Recommendationssupporting
confidence: 87%
“…Bu bulgu, ilgili alanyazındaki bazı araştırma sonuçları ile desteklenmektedir. Öğrencilerin mesleki olgunluk düzeylerinin cinsiyete göre anlamlı bir farklılık göstermediğini ortaya koyan araştırma bulguları (Can ve Taylı, 2014;Çınar, 2011;Pieterse, 2005;Sürücü, Kontaş ve Bacanlı, 2015;Şahin, 2010) olduğu gibi mesleki olgunluk düzeyinin cinsiyete göre anlamlı olarak farklılaştığı ve mesleki olgunluk düzeyinin kız öğrencilerde daha yüksek olduğunu ortaya koyan araştırma bulgularının olduğu görülmektedir (Altuntaş, Atlı ve Kış, 2016;Bae, 2017;Çarkıt ve Bacanlı, 2020;Kutlu, 2012;Polat, 2015;Sezer, 2019;Sirohi, 2013;Şener, 2021;Ulaş ve Yıldırım, 2015). Bu çerçevede, araştırma bulguları, var olan araştırma sonuçları ile farklılık göstermektedir.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Bu sonuçlar bu çalışmadan elde edilen bulguyu desteklemektedir. Kadınların erkeklerden daha duygusal olması beklenebileceğinden(Çarkıt ve Bacanlı, 2020; Yıldız vd., 2018), bu duygusallığın kadınlarda sınav kaygısı konusunda erkeklere nazaran daha fazla bedensel belirti gösterecek şekilde dışa vurması beklenebilir. Türkiye özelinde TÜİK (2022) verileri incelendiğinde 2020 yılı için en az bir eğitim düzeyini tamamlayan kadınların oranı %87.7 iken, erkeklerde bu oran %98.1 olmuştur.…”
unclassified