2022
DOI: 10.21597/jist.1098938
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kahramanmaraş İli Andırın İlçesinde Faaliyet Gösteren Sığırcılık İşletmelerinde Buzağı Yetiştirme Teknikleri

Abstract: Bu çalışma, Kahramanmaraş ili Andırın ilçesinde 10 baş ve üzeri sığıra sahip süt sığırcılığı işletmelerdeki sığır ve buzağı yetiştirme uygulamalarını ortaya koymak amacıyla yürütülmüştür. Anket sonuçlarının değerlendirilmesinde, işletme sahiplerinin %66’sı orta yaş grubunda (30-49 yaş) yer almakta olup, %74’ü ilkokul mezunudur. İşletme sahiplerinin %97’sinin hayvancılıkla ilgili herhangi bir eğitimi bulunmamaktadır. İşletmelerdeki ortalama sığır varlığı 34.31 baş, sağmal inek sayısı 18.90 baş olup, inek başına… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(1 citation statement)
references
References 33 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…They reported that they were reared in individual calf huts in separate buildings. Kaygısız et al (2022), in their study in the Andırın district of Kahramanmaraş province, it was observed that in 82% of…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 98%
“…They reported that they were reared in individual calf huts in separate buildings. Kaygısız et al (2022), in their study in the Andırın district of Kahramanmaraş province, it was observed that in 82% of…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 98%