2018
DOI: 10.31067/0.2018.28
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

İdrar Yolu Enfeksiyonu Geçiren 15-49 Yaş Arası Kadınların Perine Bakımı Uygulamalarının İncelenmesi

Abstract: Bu araştırma, idrar yolu enfeksiyonu (İYE) olan 15-49 yaş arası kadınların perine bakımı uygulamalarını incelemek amacıyla yapılmıştır. Hastalar ve Yöntemler: Araştırma kesitsel ve tanımlayıcı nitelikte bir çalışmadır. Araştırmanın verileri Ekim-Kasım 2013 tarihinde, Orta Anadolu'da bir tıp fakültesi hastanesinin üroloji polikliniğinde İYE tanısı konulmuş 15-49 yaş arası 199 kadından anket formu ile toplanmıştır. Veriler SPSS 21.0 ile analiz edilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde tanımlayıcı istatistik kul… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(2 citation statements)
references
References 1 publication
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Daşıkan et al (2015) reported that 50.4% of women changed their pads or tampons 1-2 times per day [5]. Other studies also reported that the frequency of changing pad during menstruation was insufficient [14,23,[29][30][31]. We established that 87.7% of the gypsy women applied vaginal douching after sexual intercourse.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 54%
“…Daşıkan et al (2015) reported that 50.4% of women changed their pads or tampons 1-2 times per day [5]. Other studies also reported that the frequency of changing pad during menstruation was insufficient [14,23,[29][30][31]. We established that 87.7% of the gypsy women applied vaginal douching after sexual intercourse.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 54%
“…Cinsel sağlığa yönelik eğitim eksikliği 15-49 yaş arasında çoğu kadında görülmektedir. Birçok kadının perine hijyenine gerekli önemi vermediği, kadınların yaklaşık dörtte birinin tuvaletten sonra el yıkama alışkanlığının olmadığı ve genel itibariyle doğru el yıkamanın uygulanmadığı belirtilmiştir (7). DOI: 10.38136/jgon.677251…”
Section: öZunclassified