2011
DOI: 10.5798/diclemedj.0921.2011.02.0001
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Evaluation of role of Low Molecular Weight Heparin and Vitamin E on renal functions in patients with diabetic nephropathy

Abstract: ÖZETAmaç: Diyabetin son dönem böbrek yetmezliği riskini artırdığı bildirilmiştir. Diyabetik nefropatinin ilerlemesini önlemede yeni yaklaşımlar gereklidir, çünkü iyi metabolik kontrole rağmen diyabetik hastalar ilerleyici böbrek hasarı gösterir. Bu çalışmanın amacı düşük molekül ağırlıklı heparin ve vitamin E'nin diyabetik nefropatili hastalardaki rolünü araştırmaktır. Gereç ve yöntem:Klinik olarak kanıtlanmış, yeterli glisemik kontolu ve kan basıncı kontrolu insulin, oral hipoglisemikler ve kan basıncı düşürü… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2013
2013
2020
2020

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(2 citation statements)
references
References 19 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…[22,23] Hayvan deneyleri yanında 25 erişkin hasta üzerinde yapılan bir çalışmada da LMWH olan para-naprinin mikroalbuminüride belirgin azalmaya neden olduğu gösterilmiştir. [24] Yi-chih Lin ve ark. 'nın [16] derlemesinde de diyabetik böbrek hastalıkları tedavisinde kullanılan geleneksel ilaçlar listesinde de oral LMWH olan sulodexide'in mikroalbuminüriyi azalttığı ve eGFR üzerinde de olumlu etkileri olduğundan bahsedilmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…[22,23] Hayvan deneyleri yanında 25 erişkin hasta üzerinde yapılan bir çalışmada da LMWH olan para-naprinin mikroalbuminüride belirgin azalmaya neden olduğu gösterilmiştir. [24] Yi-chih Lin ve ark. 'nın [16] derlemesinde de diyabetik böbrek hastalıkları tedavisinde kullanılan geleneksel ilaçlar listesinde de oral LMWH olan sulodexide'in mikroalbuminüriyi azalttığı ve eGFR üzerinde de olumlu etkileri olduğundan bahsedilmektedir.…”
Section: Discussionunclassified
“…The damage of oxidative stress in people with diabetes mellitus can be resisted by a diet of high levels antioxidant food. One of antioxidant that serves to reduce oxidative damage in diabetics is vitamin E. According to Aggarwal et al, 4 vitamin E has been shown to reduce microalbuminuria and repair kidney damage in patients with diabetic nephropathy. The majority of natural supplements of vitamin E are in the form of D-alpha tocopherol.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%