1997
DOI: 10.1046/j.1365-2796.1997.00178.x
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Declining autopsy rate in Sweden: a study of causes and consequences in Malmö, Sweden

Abstract: Abstract. Lindström P, Janzon L, Sternby NH

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

2
43
3
6

Year Published

2002
2002
2018
2018

Publication Types

Select...
6
2

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 57 publications
(54 citation statements)
references
References 2 publications
(2 reference statements)
2
43
3
6
Order By: Relevance
“…I vårt materiale er andelen døds-fall på grunn av infeksjon, psykisk sykdom og sykdom i fordøyelsessystemet en annen enn i populasjonen som helhet. Høyere andel av infeksjoner og sykdommer i fordøyelsessystemet i vårt materiale gjenspeiler at pasienter med slike sykdommer oftere dør mens de er innlagt i sykehus, mens den lave andelen psykiske sykdommer i hovedsak kan forklares ved at pasienter med uspesifisert demens, som kodes som psykisk Obduksjonsstudier er generelt også skjevfordelt hva angår kjønn og alder, det er en overvekt av menn og personer i yngre aldersgrupper (11,12). At obduksjonsfrekvensen er lavere hos kvinner, kan forklares med at kvinner er eldre når de dør og at de derfor også har høyere sannsynlighet for å dø utenfor sykehus, på pleie-eller sykehjem.…”
Section: Diskusjonunclassified
See 1 more Smart Citation
“…I vårt materiale er andelen døds-fall på grunn av infeksjon, psykisk sykdom og sykdom i fordøyelsessystemet en annen enn i populasjonen som helhet. Høyere andel av infeksjoner og sykdommer i fordøyelsessystemet i vårt materiale gjenspeiler at pasienter med slike sykdommer oftere dør mens de er innlagt i sykehus, mens den lave andelen psykiske sykdommer i hovedsak kan forklares ved at pasienter med uspesifisert demens, som kodes som psykisk Obduksjonsstudier er generelt også skjevfordelt hva angår kjønn og alder, det er en overvekt av menn og personer i yngre aldersgrupper (11,12). At obduksjonsfrekvensen er lavere hos kvinner, kan forklares med at kvinner er eldre når de dør og at de derfor også har høyere sannsynlighet for å dø utenfor sykehus, på pleie-eller sykehjem.…”
Section: Diskusjonunclassified
“…Hvert tiende av disse krefttilfellene var ikke nevnt i dødsmeldingen. Disse funnene er i tråd med en studie fra Sverige fra 1997, der det ble rapportert at fallende obduksjonsfrekvens kan vaere årsak til insidensfall av flere krefttyper (11). De svenske forskerne advarte derfor mot å trekke konklusjoner om utviklingen i kreftforekomst uten å ta hensyn til forskjeller i obduksjonsrater.…”
Section: Diskusjonunclassified
“…The study population has been found to differ very little from the average population in Western Norway [3,4,31,32]. No signi icant differences were found regarding premortal state of health, living arrangements and type of residence.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 82%
“…The lack of a central heart registry in Norway made it dif icult to con irm these indings. With a declining autopsy rate in Norway it was also dif icult to con irm the indings [3,4]. Studies have shown that about 25% to 40% of myocardial infarctions are clinically unrecognized until detected with ECG performed for screening or other clinical purposes [5,6].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…[1][2][3][4][5][6][7][8][9] The reasons that explain these fi ndings range from costs, families' unwillingness and discrediting of the procedure among physicians who rely more on diagnostic techniques, to the fear of legal measures that may follow possible lack of matching between cause-of-death and treatments that had been administered, or simply a belief that the procedure is useless. Indeed, the studies cited above mostly point towards physicians' attitudes as the main factor relating to this shortfall, either among clinicians or pathologists.…”
mentioning
confidence: 99%