2021
DOI: 10.19168/jyasar.908383
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Covid-19 Korkusu’nun Duygusal Emek, Çalışan Performansı, İş Tatmini, Yaşam Doyumu Üzerine Etkisi: Bir Alan Araştırması

Abstract: Öz: Dünya, son bir yıldır birçok ülkeyi ve bu ülkelerdeki işletmelerde çalışanları da etkisi altına alan covid-19 salgınıyla mücadele içerisindedir. Çalışanın örgütlerde çok önemli ve örgütsel yaşamın devamlılığı için vazgeçilmez oluşu çalışanı, bu süreçte covid-19 salgınıyla fiziksel ve psikolojik yönden daha fazla mücadeleye zorlamaktadır. Bu araştırmanın amacı covid-19 korkusunun duygusal emek, çalışan performansı, iş tatmini ve yaşam doyumu üzerine etkisini tespit etmektir. Araştırmanın örneklemini AVM çal… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(6 citation statements)
references
References 6 publications
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…Similarly, in some studies, it was found that there is a negative significant relationship between fear of COVID-19 and life satisfaction Ozmen et al, 2021;. In a study conducted with adults, it was determined that there was no relationship between fear of COVID-19 and life satisfaction (Mavi & Yesil, 2021). It was determined that the restrictions imposed due to the COVID-19 pandemic caused a decrease in the life satisfaction of adolescents .…”
Section: Conclusion and Discussionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Similarly, in some studies, it was found that there is a negative significant relationship between fear of COVID-19 and life satisfaction Ozmen et al, 2021;. In a study conducted with adults, it was determined that there was no relationship between fear of COVID-19 and life satisfaction (Mavi & Yesil, 2021). It was determined that the restrictions imposed due to the COVID-19 pandemic caused a decrease in the life satisfaction of adolescents .…”
Section: Conclusion and Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Benzer şekilde bazi araştirmalarda COVID-19 korkusu ve yaşam doyumu arasinda negatif yönde anlamli ilişki olduğu tespit edilmiştir (Dymecka, Gerymski ve Machnik-Czerwik, 2021;Dymecka, Gerymski ve Machnik-Czerwik, 2022;Özmen, Özkan, Özer ve Yanardağ, 2021;Peker, Cengiz ve Yildiz, 2021;Satici, Göcet-Tekin, Deniz ve Satici, 2021). Yetişkin bireylere yönelik yapilan bir araştirmada ise COVID-19 korkusu ve yaşam doyumu arasinda ilişki olmadiği belirlenmiştir (Mavi ve Yeşil, 2021). COVID-19 salgini nedeniyle uygulanan kisitlamalarin ergenlerin yaşam doyumunda düşüşe neden olduğu bulgusuna ulaşilmiştir (Von Soest vd., 2020).…”
Section: Sonuç Ve Tartışmaunclassified
“…Sosyal bir hayata sahip olan üniversite öğrencilerinin kısıtlılık durumundan kaynaklı olarak psikolojik sorunlar yaşadığı ve arkadaş ortamlarından uzak durdukları için buna negatif yönde tepki verdikleri anlaşılmıştır (Alnıaçık vd, 2021). Mavi ve Yeşil (2021) covid-19 korkusu'nun duygusal emek, çalışan performansı, iş tatmini, yaşam doyumu üzerine etkisi: bir alan araştırması adlı çalışmalarında bireylerin salgın sürecinde çalışma hayatında iş dengesini kuramadıklarını göstermektedirler. çalışanların iş veriminde yetersiz olduğu ve iş hayatında ortaya çıkan belirsizlik durumu, bireylerin iş ve yaşam doyumunda negatif etkiler doğurduğu saptanmıştır (Mavi ve Yeşil, 2021).…”
Section: Covid 19 Sürecinde Algılanan Stresin Motivasyon Ve Iş Bağlıl...unclassified
“…Mavi ve Yeşil (2021) covid-19 korkusu'nun duygusal emek, çalışan performansı, iş tatmini, yaşam doyumu üzerine etkisi: bir alan araştırması adlı çalışmalarında bireylerin salgın sürecinde çalışma hayatında iş dengesini kuramadıklarını göstermektedirler. çalışanların iş veriminde yetersiz olduğu ve iş hayatında ortaya çıkan belirsizlik durumu, bireylerin iş ve yaşam doyumunda negatif etkiler doğurduğu saptanmıştır (Mavi ve Yeşil, 2021).…”
Section: Covid 19 Sürecinde Algılanan Stresin Motivasyon Ve Iş Bağlıl...unclassified
“…Yeşil ve Mavi, (2021)'nin COVİD 19 korkusunun yaşam doyumu üzerinde negatif etkisinin olup olmadığını test etmek için yürüttüğü çalışmada COVİD 19 korkusunun yaşam doyumunu anlamlı olarak etkilemediğini tespit etmişlerdir.Bu durumun beklendik bir sonuç olmadığını, örneklem farklılığı, ölçeklere verilen cevapların test güvenirliğini ihlal edecek nitelikte cevaplama yanlılığı oluşma ihtimali vb. hususlarla açıklamışlardır (Yeşil veMavi, 2021).…”
unclassified