2010
DOI: 10.17986/blm.2010151701
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Bisiklet ve Motorsiklet Kazası Sonucu Yaralanma ve Ölümler

Abstract: Bu çalışmada; bisiklet ve motosiklet kazası sonucu yaralanan ve ölen olguların, demografik ve klinik özellikleri araştırılarak, kazalara bağlı yaralanmalarm nasıl oluştuğunun aydınlatılması, yaralanmalarm ciddiyetinin azaltılmasına yönelik çözüm önerileri sunulması amaçlanmıştır. Bisiklet ve motosiklet kazası sonucu yaralanarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk müdahalesi ve tedavisi yapılan 256 olguya ait demografik ve klinik veriler incelenmiş, elde edilen veriler SPSS 10.0 pake… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2019
2019
2022
2022

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(2 citation statements)
references
References 17 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Travma türleri incelendiğinde; motosiklet kazalarının daha önce yapılan çalışmaların aksine öne çıkması ve özellikle genç erkeklerde anlamlı düzeyde farklı çıkmasının nedeni, motosikletin gençler tarafından özellikle son zamanlarda sayıları artan ve evlere servisin yapıldığı iş yerlerinde kullanılmaya başlanması ve hobi amaçlı olarak kullanılması, bunun dışında çalışmamızda tek taraflı kırıkları tercih etmemizin etkisi de olabilir (3,10,13,14,15).…”
Section: Discussionunclassified
“…Travma türleri incelendiğinde; motosiklet kazalarının daha önce yapılan çalışmaların aksine öne çıkması ve özellikle genç erkeklerde anlamlı düzeyde farklı çıkmasının nedeni, motosikletin gençler tarafından özellikle son zamanlarda sayıları artan ve evlere servisin yapıldığı iş yerlerinde kullanılmaya başlanması ve hobi amaçlı olarak kullanılması, bunun dışında çalışmamızda tek taraflı kırıkları tercih etmemizin etkisi de olabilir (3,10,13,14,15).…”
Section: Discussionunclassified
“…5 In a study performed in Turkey, it was found that 42.8% of those who had a bicycle accident aged between 1 year and 19 years old and that 13.7% of the accidents were life critical. 6 High rates of deaths and injuries as a result of bicycle accidents create problems for public health globally. Everyone must use protective equipment when riding a bicycle to minimize this risk of death and injury.…”
mentioning
confidence: 99%