2020
DOI: 10.37669/milliegitim.783344
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Yükseköğreti̇m Öğrenci̇leri̇ni̇n Uzaktan Eği̇ti̇m Uygulamalarina Bakişinin Beli̇rlenmesi̇

Abstract: İçinde bulunduğumuz global sağlık sorunlarının uzaktan öğretim bir tercih olmaktan çıkarıp zorunluluk haline getirdiği bilinmektedir. Bu zorunluluğun gerek altyapı ve donanım gerekse uygulama bakımından pek çok problemi bünyesinde barındırdığı açıktır. Bu çalışmanın amacı örgün yükseköğretim öğrencilerinin uzaktan öğretim sürecine ilişkin görüşlerinin belirlenmesidir. Nitel yaklaşımla hazırlanan çalışma durum çalışması desenine sahiptir. Katılımcılar, amaçlı örnekleme türlerinden maksimum çeşitlilik ve kartopu… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
2

Citation Types

1
12
1
11

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 34 publications
(34 citation statements)
references
References 8 publications
1
12
1
11
Order By: Relevance
“…The instructors self-criticized about this issue by stating that the scores do not reflect the truth since the questions and answers were already available on the internet. This particular finding is in line with those reported in other studies (Akdemir & Kılıç, 2020;Er Türküresin, 2020).…”
Section: Discussion Conclusion and Suggestionssupporting
confidence: 94%
See 1 more Smart Citation
“…The instructors self-criticized about this issue by stating that the scores do not reflect the truth since the questions and answers were already available on the internet. This particular finding is in line with those reported in other studies (Akdemir & Kılıç, 2020;Er Türküresin, 2020).…”
Section: Discussion Conclusion and Suggestionssupporting
confidence: 94%
“…It has been observed that the instructors extensively held this view most probably due to the non-proctored tests or the use of similar software in the tests. In addition, the students' views on the factors that contributed to the increase in scores were different from those reported in other studies on the ERT such as studying more and studying whenever and wherever they want (Akdemir & Kılıç, 2020;Elsalem et al, 2021;Er Türküresin, 2020;Hansen et al, 2021;Şeren et al, 2020). It is seen that the reasons stated by the students regarding the increase in scores are generally positive.…”
Section: Discussion Conclusion and Suggestionscontrasting
confidence: 65%
“…Öğrenciler uzaktan eğitimden yeterince verim alamadıklarını ifade ederek, okulda yüz yüze eğitimin önemini daha iyi kavradıklarını belirtmişlerdir (Genç -Gümrükçüoğlu, 2020). Yükseköğretim öğrencilerinin uzaktan öğretime karşı tutumlarına ilişkin bir araştırmada da bazı öğrenciler tarafından "uzaktan eğitimin olmasını kesinlikle istememe, bir artısının olmadığı düşünme" ve "kullanılan uygulamanın bir dersin işlenişini ne kadar değiştirilebileceğini sorgulama" gibi uzaktan eğitimin etkisiz olduğu yönünde benzer düşünceler dile getirilmiştir (Akdemir -Kılıç, 2020). Yaşadıkları çeşitli zorluklar ve yüz yüze eğitimle kıyaslama sonucunda bazı öğrencilerin, uzaktan eğitimin işlevselliğini sorguladıkları ve gereksizliğine inandıkları görülmektedir.…”
Section: Gerekliunclassified
“…Bu zorlayıcı şartların sonucu olarak, uzaktan eğitim için gerekli olan araç-gereç ve bunların kullanım bilgisine sahip olma durumuna göre herkesin farklı düzeylerle yararlanabildiği "eşitsiz" bir durum ortaya çıkmaktadır. Yükseköğretim öğrencilerinin uzaktan eğitime bakışı ile ilgili bir araştırmada öğrenciler; daha çok emek gerektirme, bilgisayarın aile üyeleriyle paylaşılmasının öğrenciyi sınırlaması ve ödev yükünün çok arttığı gibi benzer zorlayıcı durumları dile getirmişlerdir (Akdemir -Kılıç, 2020) Ayrıca internet bağlantısı sorunu (Genç vd., 2021) ve çeşitli teknik aksaklıklar (Koç, 2020) gibi benzer sorunlar diğer araştırmalarda da dile getirilmiştir.…”
Section: Gerekliunclassified
See 1 more Smart Citation