2015
DOI: 10.17065/huiibf.89390
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ürün Yerleştirme ve Reklama İlişkin Tutumların Satın Alma Eğilimi ve Marka İmajı Üzerine Etkileri

Abstract: ÖzBu çalışmada, reklam ve yeni bir pazarlama iletişimi olarak ortaya çıkan ürün yerleştirme stratejilerine karşı tüketicinin tutumlarının, satın alma eğilimi ve marka imajı üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Dolayısıyla çalışmada, tüketicilerin televizyon dizilerinde karşılaştıkları reklamlara ilişkin tutumları ile ürün yerleştirmelerine karşı tutumlarının, satın alma eğilimleri ve markaya ilişkin zihinlerinde oluşturdukları imaj üzerine etkilerini ölçmeye yönelik anket soruları belirlenmiştir.… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

1
5
0
3

Year Published

2015
2015
2023
2023

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(9 citation statements)
references
References 30 publications
1
5
0
3
Order By: Relevance
“…Consumers' purchasing tendencies are affected by their attitudes towards products (Bredahl, 2001). At the same time, attitudes towards advertising or product placement can also affect the consumers' purchasing tendencies (Başgöze & Kazancı, 2014). Başgöze and Kazancı (2014) found that consumers' attitudes towards advertisement significantly and positively affect their purchasing tendency.…”
Section: Attitudes Towards Advertisement and Trust In Advertisementmentioning
confidence: 98%
“…Consumers' purchasing tendencies are affected by their attitudes towards products (Bredahl, 2001). At the same time, attitudes towards advertising or product placement can also affect the consumers' purchasing tendencies (Başgöze & Kazancı, 2014). Başgöze and Kazancı (2014) found that consumers' attitudes towards advertisement significantly and positively affect their purchasing tendency.…”
Section: Attitudes Towards Advertisement and Trust In Advertisementmentioning
confidence: 98%
“…Faktörler tespit edildikten sonra doğrulayıcı faktör analizi uygulanmış ve model uyum değerlerine bakılarak yapısal eşitlik modeli (YEM) oluşturulmuştur. Ürün yerleştirme ve marka konusu ile ilgili yerli ve yabancı yazında yer alan yüksek lisans ve doktora tezleri ile makalelerden faydalanılarak (Çakır ve Kınıt, 2014;Öztürk, 2007;Bozkurt, 2008;Başgöze ve Kazancı, 2014;Cop ve Baş, 2010;Çildir 2012;Akın, 2008;Ünal, 2008;Baş, 2013;Gupta ve Lord, 1998;Brennan, Dubas ve Babin, 1999;Lee ve Faber, 2007;Russell, 2002;Karrh, 1994;d'Astous ve Seguin, 1999)…”
Section: Amaç Ve Yöntemunclassified
“…Böylece satın alma kararlarını verebilmektedirler (Yurdakul, 2003). Dolayısıyla, firmalar hedef pazarda yer alan tüketiciler tarafından nasıl algılandıkları önemli olabilmektedir (Başgöze ve Kazancı, 2014).…”
Section: Sosyal Medya Algısının Marka Kredibilitesinin Ve Marka Prestijinin Satın Alma Eğilimi üZerine Etkileriunclassified
“…Böylece satın alma kararlarını verebilmektedirler (Yurdakul, 2003). Dolayısıyla, firmalar hedef pazarda yer alan tüketiciler tarafından nasıl algılandıkları önemli olabilmektedir (Başgöze ve Kazancı, 2014). Belch ve Belch"e (2011: 27-29) göre, bütünleşik pazarlama iletişimi karmasının elemanları göz önüne alındığında, her birinin tüketicide oluşturacağı güven düzeyi ve beraberinde, tüketici algı ve davranış üzerine etkileri farklı olabilmektedir.…”
Section: Introductionunclassified