2014
DOI: 10.4274/tdd.1526
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Türkiye’de Dermatologların Günlük Pratiklerinde Teledermatoloji Kullanımı

Abstract: Amaç: Teledermatoloji, dermatolojik bilgilerin telekomünikasyon teknolojileri kullanılarak uzak mesafelere iletilmesidir. Bu çalışmada, ülkemizde dermatologların teledermatoloji hakkındaki bilgi düzeyini, günlük klinik pratiklerinde kullandıkları teledermatoloji yöntemlerini ve teledermatoloji ünitelerinin kurulması durumunda sergileyecekleri yaklaşımları değerlendirmeyi amaçladık. Yöntem: Tanımlayıcı kesitsel olarak planlanan bu çalışmada, 15 sorudan oluşan anket elektronik posta ile dermatologlara iletildi. … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
2
0
3

Year Published

2015
2015
2022
2022

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(5 citation statements)
references
References 4 publications
0
2
0
3
Order By: Relevance
“…Kozmetik ürün kullanımının gebelik üzerine etkileri ile ilgili araştırmaların sınırlı olduğu anlaşılmaktadır. 6 Food and Drug Administration ve European Medicines Agency, kozmetiklerin gebelik ve laktasyon döneminde kullanımı ile ilgili yeterli bilimsel veriler olmadığı için gebelerin bu ürünleri kullanılmasını önermemektedir. 16 Sağlık profesyonellerinin hizmet verdikleri gebelerin kozmetik ürünleri kullanma durumları değerlendirmesi, anne ve bebek sağlığı açısından önemlidir.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Kozmetik ürün kullanımının gebelik üzerine etkileri ile ilgili araştırmaların sınırlı olduğu anlaşılmaktadır. 6 Food and Drug Administration ve European Medicines Agency, kozmetiklerin gebelik ve laktasyon döneminde kullanımı ile ilgili yeterli bilimsel veriler olmadığı için gebelerin bu ürünleri kullanılmasını önermemektedir. 16 Sağlık profesyonellerinin hizmet verdikleri gebelerin kozmetik ürünleri kullanma durumları değerlendirmesi, anne ve bebek sağlığı açısından önemlidir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Bu değişikliklerin anlaşılması, komplikasyonlarının en aza indirgenmesi ve düzelmesini sağlamak amacıyla birçok gebe kozmetik ürünlere ve yöntemlere başvurmaktadır. [4][5][6] Gebelik dönemi ise bu kimyasal maddelerin fetüs ve gebenin sağlığını etkilemesi açısından hassas olan bir dönemdir. 7 Kozmetik ürün ve işlemlerinin artan popülaritesi, potansiyel kanserojen ve endokrin sisteme zarar verebilecek çeşitli kimyasal maddeler içermesi acısından oldukça riskli durumlara yol açabilmektedir.…”
Section: Introductionunclassified
“…TD has been successfully used for remote diagnosis and consultation [7,8] . Moreno-ramirez et al [9] have reported that store-and-forward TD is an effective, accurate, reliable and valid approach for routine management of patient referrals dermatology clinics.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Teledermatolojinin kronik cilt hastalıkları olan psikiyatri hastaları [23] ve HIV pozitif hastalar [24] için de yararlı olduğu gösterilmiştir. Ayrıca, Türkiye'de dermatologların günlük pratiklerinde teledermatoloji kullanımına yönelik yapılan bir çalışmada, dermatologların teledermatoloji konusundaki bilgilerinin sınırlı olmasına karşın teledermatolojiyi kullanabildikleri ve ülkemizde resmi olarak uygulamaya konmasına sıcak baktıkları ortaya konulmuştur [25].…”
Section: Li̇teratür İncelemesi̇ (Literature Review)unclassified