2014
DOI: 10.1097/scs.0000000000000572
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Transoral Robotic Supraglottic Partial Laryngectomy

Abstract: Transoral robotic supraglottic laryngectomy with the da Vinci robotic system can be regarded as a feasible, safe, and effective technique. Although short-term results seem discouraging, long-term results are needed to evaluate the oncologic safety.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

2
25
0
6

Year Published

2015
2015
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 27 publications
(33 citation statements)
references
References 12 publications
2
25
0
6
Order By: Relevance
“…Yutmaya daha erken dönüş sağlanması, nazogastrik tüp gereksiniminin daha kısa süreli olması, daha kısa hastanede kalış sağlanması açısından hastaya daha faydalı bir yöntem olarak değerlendirilebilir. [9][10][11] Transoral robotik cerrahinin onkolojik sonuçlarının iyi olduğu ve morbiditeyi sınırladığı literatürde çeşitli çalışmalarla ortaya konmuştur. [17] Moore ve ark.…”
Section: Discussionunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Yutmaya daha erken dönüş sağlanması, nazogastrik tüp gereksiniminin daha kısa süreli olması, daha kısa hastanede kalış sağlanması açısından hastaya daha faydalı bir yöntem olarak değerlendirilebilir. [9][10][11] Transoral robotik cerrahinin onkolojik sonuçlarının iyi olduğu ve morbiditeyi sınırladığı literatürde çeşitli çalışmalarla ortaya konmuştur. [17] Moore ve ark.…”
Section: Discussionunclassified
“…[8,9] Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (USFDA) 2010 yılında yetişkinlerde oral kavite, orofarenks, farenks ve larenksin benign ve malign lezyonlarında TORC'un kullanımını onaylamıştır. [10] Transoral robotik cerrahi ile; glottik/supraglottik tümörler (T 1 , T 2 ) seçilmiş orofarengeal tümörler; (T 1 , T 2 , T 3 , T 4 ) ameliyat edilebilir. [11][12][13] Kliniğimizde 2010 yılından beri 200'ün üzerinde başarılı TORC ameliyatı gerçekleştirildi.…”
unclassified
See 1 more Smart Citation
“…Of the total patients, 90.9% stated voice and swallowing functions to be satisfying. In the TRS series of Kayhan et al (28) on 13 patients with T1-T2 supraglottic cancer, they reported that the average blood loss was below 40 mL in addition to the advantages of the short length of transition to oral feeding, short length of hospitalization, and no need for tracheotomy. In literature, local control rates after TRS supraglottic laryngectomy are reported to range between 80% and 100% (29)(30)(31)(32).…”
Section: Clinical and Research Impactsmentioning
confidence: 99%
“…Cerrahi robotun kollarına yerleştirilen yüksek çözünürlüklü lensler, 540 derece hareket kabiliyetine sahip insan elinin rotatuar hareketlerini taklit edebilen, 5 ila 8 mm büyüklüğündeki enstrümanlar sayesinde hedeflenen cerrahi daha başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. [4] Baş boyun kanserli olgularda TORC'un cerrahi yön-tem olarak seçildiği hastalıkların başında orofarengeal, hipofarengeal, nazofarengeal ve larengeal tümörler sayı-labilir. Her geçen gün TORC'un yeni uygulamaları bildirilmektedir.…”
unclassified