2019
DOI: 10.18663/tjcl.398474
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Tokat ili kronik Hepatit B enfeksiyonlu hastalarda Tork Teno virüs ve Hepatit D virüs araştırılması

Abstract: Tokat ilinde kronik hepatit B tanılı hastalarda Hepatit Delta Virüs (HDV) ve Tork Teno Virüs (TTV) araştırması yapıldı. Gereç ve Yöntemler: Çalışma Ocak 2015-Temmuz 2015 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalında gerçekleştirildi. Çalışmaya Kronik HBV'li 110 hasta (58'i kadın, 52'si erkek) ve 90 sağlıklı birey dahil edildi. Hasta kanlarından izole edilen TTV-DNA ve HDV-RNA'ların polimeraz zincir reaksiyonları (PZR) yapıldı. Ayrıca hastalarda aspartat aminotransfe… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
1

Relationship

0
1

Authors

Journals

citations
Cited by 1 publication
(1 citation statement)
references
References 10 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…During the study period of 35 years, 111 publications were found 13–123 . Among inactive HBV carriers, 34 studies reported HDV prevalence and it did not change significantly over three decades 6,13–45 (Table 1).…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…During the study period of 35 years, 111 publications were found 13–123 . Among inactive HBV carriers, 34 studies reported HDV prevalence and it did not change significantly over three decades 6,13–45 (Table 1).…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%