2018
DOI: 10.5505/pajes.2018.37605
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Investigation of the Mechanical Properties of Sandwich Panel Composites with Different Surface and Core Materials

Abstract: Bu çalışmada, otomotiv sektöründe taşıyıcı elemanlardan olan şasi malzemesinin mukavemet değerlerini yükseltirken ağırlığını düşürmek amacıyla şasi malzemesi olarak sandviç panel teknolojisinin kullanılabilirliği araştırmak amaçlanmıştır. Yüzey malzemeleri olarak; karbon elyaf ve cam elyaf takviyeli polyester kompozit ile alüminyum plaka kullanılırken, çekirdek malzemeleri olarak; alüminyum bal peteği, polipropilen (PP) bal peteği ve polietilen terafitalat (PET) sert köpük kullanılmıştır. Yüzey kompozit malzem… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
5

Citation Types

1
6
0
5

Year Published

2019
2019
2024
2024

Publication Types

Select...
9

Relationship

1
8

Authors

Journals

citations
Cited by 11 publications
(12 citation statements)
references
References 8 publications
1
6
0
5
Order By: Relevance
“…Tensile strength of concrete is considered as 10% of its compressive strength and flexural strength is comparatively low. In this regard, few studies are available on the use of soft tin fibers or aluminium can fibers to determine strength parameters [12,13]. Authors utilize aluminium can fibers by using different fiber ratios by the weight of cement, results revealed that the tensile and flexural strength is improved with increasing fibers while compressive strength is adversely affected.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Tensile strength of concrete is considered as 10% of its compressive strength and flexural strength is comparatively low. In this regard, few studies are available on the use of soft tin fibers or aluminium can fibers to determine strength parameters [12,13]. Authors utilize aluminium can fibers by using different fiber ratios by the weight of cement, results revealed that the tensile and flexural strength is improved with increasing fibers while compressive strength is adversely affected.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Havacılık ve uzay endüstrisinde kullanılan malzemelerde rijitlik ve hafiflik özellikleri ön plana çıkmaktadır [1][2][3][4]. Sandviç kompozit yapılar havacılık, denizcilik, uzay, raylı sistem endüstrisi ve astronomi gibi alanlarda yoğun olarak tercih edilmekte ve bu malzemelere olan ilgi artarak devam ekmektedir [5][6][7].…”
Section: Gi̇ri̇ş (Introduction)unclassified
“…Sandviç kompozitler üretilirken rijit ve yüksek mukavemetli yüzey plakalarının arasına daha hafif ve yapısal olarak daha zayıf çekirdek malzemesi yerleştirilir. Yüzey malzemesi olarak genellikle fiber takviyeli kompozit ve Alüminyum (Al) alaşımları tercih edilirken çekirdek malzemesi olarak bal peteği ve köpük en sık kullanılanlardır [3,4]. Kullanım alanına göre ihtiyaçlara cevap vermesi amacıyla sandviç kompozitlerin mekanik özellikleri ve tasarım parametreleri üzerine birçok araştırma yapılmıştır.…”
Section: Gi̇ri̇ş (Introduction)unclassified