2021
DOI: 10.21802/artm.2020.4.16.13.
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Influence of Breathing Exercises on Anxiety and Depression of Cardiosurgical Patients Within the Stationary Program of Physical Therapy

Abstract: Резюме. Мета: оцінити вплив вправ з глибоким диханням на рівень тривоги та депресії серед кардіохірургічних пацієнтів. Матеріали і методи. У дослідженні взяли участь 75 пацієнтів, котрим виконувалось кардіохірургічне втручання. Пацієнтів було випадковим чином розділено (у співвідношенні 1:1, метод конвертів) на контрольну групу (КГ, n=38) та тренувальну групу (ТГ, n=37). Перед операцією пацієнти отримували коротку консультацію фізичного терапевта щодо цілей та змісту фізичної терапії, алгоритму активізац… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(3 citation statements)
references
References 19 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Для продовження фізичної активності в обмежених умовах рекомендуються вправи, які можна розподілити на декілька великих груп. Це, зокрема вправи для м'язів шиї [5]; вправи для суглобів і м'язів верхніх кінцівок [6]; вправи для м'язів спини і тулуба та вправи на рівновагу; вправи для нижніх кінцівок і органів тазу; дихальні вправи [9,10]; фізичні вправи при неврозах [1,11].…”
Section: забезпечення фізичної активності людей з травмами і захворюв...unclassified
See 1 more Smart Citation
“…Для продовження фізичної активності в обмежених умовах рекомендуються вправи, які можна розподілити на декілька великих груп. Це, зокрема вправи для м'язів шиї [5]; вправи для суглобів і м'язів верхніх кінцівок [6]; вправи для м'язів спини і тулуба та вправи на рівновагу; вправи для нижніх кінцівок і органів тазу; дихальні вправи [9,10]; фізичні вправи при неврозах [1,11].…”
Section: забезпечення фізичної активності людей з травмами і захворюв...unclassified
“…Дихальні вправи. Дихальні вправи використовуються для профілактики застійних явищ у легенях, поліпшення їх вентиляції тощо; вони запобігають посттравматичним та/або післяопераційним легеневим ускладненням, тренують відповідну мускулатуру, збільшуючи рухливість грудної клітини і діафрагми, забезпечують нормальний газообмін у тканинах [9,10,17].…”
Section: обговорення результатів дослідженняunclassified
“…[24] Other studies demonstrated that SBE might influence autonomic functions reducing BP in essential hypertension patients. [18] It is also reported that procedures involving the Control of breathing can positively affect type 2 Diabetes, [25] depression, [26] pain, [27] glucose, [25] and cholesterol levels. [28] The patient's slow breathing pattern is well-tolerated; carbon dioxide is kept within resting standards, and this breathing rate does not stimulate the chemoreflex activity.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%