2019
DOI: 10.25282/ted.513988
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The dark side of smartphone usage (Nomophobia): Do we need to worry about it?

Abstract: Giriş ve Amaç: Nomofobinin sosyal ve psikolojik boyutları üzerine gerçekleştirilen çok sayıda araştırma mevcuttur. Bu araştırmada nomofobinin daha çok sosyodemografik boyutu üzerinde odaklanılmıştır. Tıp Fakültesi öğrencilerinin nomofobi düzeylerinin çeşitli değişkenlerle ilişkisinin ortaya koyulması amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Araştırmanın katılımcılarını Hacettepe ÜniversitesiTıp Fakültesinde öğrenimine devam eden 680 öğrenci oluşturmuştur. Veri toplama aracı olarak Nomofobi ve Yaşam Doyum Ölçeği kullanı… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

1
1
0
5

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 13 publications
(8 citation statements)
references
References 46 publications
1
1
0
5
Order By: Relevance
“…6 Nomophobia is a serious danger for health, life, time, and money, especially for younger generations. 2,8,12 In studies conducted with students of medicine, 8,12,13 theology, 14 dentistry, 15 and vocational schools, 16 it has been determined that they are nomophobic at medium level and above and affect their academic success negatively. 17 In another study conducted with nursing students, it was found that nursing students who show high levels of nomophobia in their clinical practice use their smartphones regularly.…”
mentioning
confidence: 99%
“…6 Nomophobia is a serious danger for health, life, time, and money, especially for younger generations. 2,8,12 In studies conducted with students of medicine, 8,12,13 theology, 14 dentistry, 15 and vocational schools, 16 it has been determined that they are nomophobic at medium level and above and affect their academic success negatively. 17 In another study conducted with nursing students, it was found that nursing students who show high levels of nomophobia in their clinical practice use their smartphones regularly.…”
mentioning
confidence: 99%
“…Nomophobia dianggap sebagai gangguan masyarakat digital, virtual dan kontemporer, mengacu pada ketidak nyamanan, kegugupan, kecemasan, kesedihan, keringat berlebih, kejang, masalah pencernaan dan serangan panik yang disebabkan oleh kurangnya kontak dengan smartphone, sehingga nomophobia dimasukkan kedalam DSM-V dengan mempertimbangkan sejauh mana stres, kecemasan dan ketegangan yang terkait (Jung, 2016;Lin et al, 2014;Rodríguez-De-Dios, Oosten, & Iguartua, 2018, Sezer & Atılgan, 2019, Raja, 2013, King et al, 2013, Yildirim & Correia, 2015. Secara umum, itu adalah ketakutan psikologis berhubungan dengan teknologi (Bragazzi & Del Puente, 2014).…”
Section: Pendahuluanunclassified
“…Bizim çalışmamızda ciddi düzeyde bağımlılık bu çalışmalardan daha yüksek (%11,9) düzeyde bulunmuştur. Birinci sınıf tıp öğrencilerinde yapılan bir başka çalışmada ise ciddi bağımlılık %22,1, orta düzeyde bağımlılık %60,0 oranında tespit edilmiştir (34) (39,40). Çalışmamızda 70.1±25,1 olarak bulunmuştur.…”
unclassified
“…Çalışmamızda 70.1±25,1 olarak bulunmuştur. Nomofobi ölçeğinin kullanıldığı diğer çalışmalarda olduğu gibi bizim çalışmamızda da iletişime geçilememe ve bilgiye erişememe faktörlerinin daha yüksek puanlar aldığı görülmektedir (37,39,40). Çalışmamızda öğrencilerin cinsiyetleri ile nomofobi düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark saptanmış ve kadınlarda ciddi düzeyde bağımlılık erkeklerden fazla tespit edilmiştir.…”
unclassified
See 1 more Smart Citation