2021
DOI: 10.37669/milliegitim.957676
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Suri̇yeli̇ Göçmen Öğrenci̇leri̇n Eği̇ti̇mi̇nde Karşilaşilan Sorunlara Odaklanan Araştirmalarin Eği̇li̇mleri̇: Beti̇msel İçeri̇k Anali̇zi̇

Abstract: Bu araştırmada, Türkiye'de örgün eğitim kapsamında öğrenim gören Suriyeli göçmen öğrencilerin eğitiminde karşılaşılan sorunlara odaklanan araştırmaların çeşitli özellikleri açısından eğilimlerinin ortaya koyulması amaçlanmıştır. Nitel araştırma metodolojisine göre tasarlanan araştırmada doküman incelemesi yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada, 2016-2021 yılları arasında yayımlanan ve Suriyeli göçmen öğrencilerin eğitiminde karşılaşılan sorunlara odaklanan 114 makale ve 55 lisansüstü tez incelenmiştir. İlgili ara… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2

Citation Types

0
2
0

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(7 citation statements)
references
References 21 publications
(11 reference statements)
0
2
0
Order By: Relevance
“…Researchers examining studies in the field of education (Bozkaya, 2021;Dündar & Usluoğlu, 2022;Kardeş, 2021) have also determined that qualitative approach is mostly preferred. It has been determined that more qualitative studies are conducted in studies examining the tendency of research on the education of immigrants (Aydın & Altuntaş-Gürsoy, 2022;Kara & Özenç, 2021). According to Aydın & Altuntaş-Gürsoy (2022), qualitative research is almost four times more than quantitative research.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
See 1 more Smart Citation
“…Researchers examining studies in the field of education (Bozkaya, 2021;Dündar & Usluoğlu, 2022;Kardeş, 2021) have also determined that qualitative approach is mostly preferred. It has been determined that more qualitative studies are conducted in studies examining the tendency of research on the education of immigrants (Aydın & Altuntaş-Gürsoy, 2022;Kara & Özenç, 2021). According to Aydın & Altuntaş-Gürsoy (2022), qualitative research is almost four times more than quantitative research.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…In the study of Dündar & Usluoğlu (2022), it was determined that the researches were mostly subjected to descriptive and content analysis. Kara & Özenç (2021), Aydın & Altuntaş-Gürsoy (2022) also found that content analysis was mostly used in the researches.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…2012-2017 yıllarında Suriyeli öğrencilerle ilgili lisansüstü tez sayısının sonraki yıllara göre daha az olduğu görülmektedir. Bu sonucun benzer çalışmalarla örtüştüğü söylenebilir (Bozkaya, 2021;Kara ve Özenç, 2021;Kardeş, 2021;Kepçeli, 2021;Maden ve Önal, 2021;Tatlıcıoğlu ve Apak, 2018). Bu tarihlerden itibaren Türkiye'de geçirdikleri süre ve sayıları sürekli artan geçici koruma altındaki Suriyelilerin, söz konusu gelişmeye bağlı olarak Türk toplum hayatı ve eğitim sistemi üzerindeki etkisi de artmıştır.…”
Section: Tartışma Sonuç Ve öNerilerunclassified
“…Lisansüstü tezlerde ilgili kitlenin sisteme uyumunu desteklemek, başarı düzeylerini artırmak amacıyla uygulanan birtakım öğretim strateji, yöntem ve teknikleri, yine kitlenin Türkçe temel dil becerilerindeki başarı durumlarını konu edinme yönünde de bir eğilim olduğu söylenebilir. Bu sonuçlar aynı konu alanına yönelen diğer eğilim araştırmaları ile büyük oranda örtüşmektedir (Kara ve Özenç, 2021;Kardeş, 2021).…”
Section: Tartışma Sonuç Ve öNerilerunclassified
See 1 more Smart Citation