2020
DOI: 10.33417/tsh.643971
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencilerinin Çocuk İstismarı ve İhmali Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin İncelenmesi: Gümüşhane Üniversitesi Örneği

Abstract: bilgi düzeylerinin yaşları ve ikamet ettikleri yere dayalı olarak anlamlı derecede farklılaştığı belirlenmiştir. Bulgular ilgili literatür ışığında tartışılmıştır.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

1
3

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 11 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Olumlu ifşa deneyimlerinin, mağdurların güvende olduklarını, kendilerine inanıldığını ve istismarı ifşa ettikleri kişi tarafından yargılanmadıklarını hissettikleri zaman meydana geldiği belirlenmiştir (Gagnier ve Collin-Vézina'nın (2016). (Türkkan, Çakıcı & Bülbül, 2020) istismar olgusuna ilişkin bu önemli rolleri göz önüne alındığında, henüz ülkemizde pilot aşamada olan "Okul Sosyal Hizmetinin" tüm okullarda hayata geçirilmesinin önemli olduğu düşünülmektedir.…”
Section: İstismarın Açıklanmasına Yönelik Kolaylaştırıcılarunclassified
“…Olumlu ifşa deneyimlerinin, mağdurların güvende olduklarını, kendilerine inanıldığını ve istismarı ifşa ettikleri kişi tarafından yargılanmadıklarını hissettikleri zaman meydana geldiği belirlenmiştir (Gagnier ve Collin-Vézina'nın (2016). (Türkkan, Çakıcı & Bülbül, 2020) istismar olgusuna ilişkin bu önemli rolleri göz önüne alındığında, henüz ülkemizde pilot aşamada olan "Okul Sosyal Hizmetinin" tüm okullarda hayata geçirilmesinin önemli olduğu düşünülmektedir.…”
Section: İstismarın Açıklanmasına Yönelik Kolaylaştırıcılarunclassified
“…Given that all children are at risk of child abuse, it is important and necessary for undergraduate health students to have knowledge about diagnosing the symptoms and risks of child maltreatment, especially as future health professionals. Although the studies on the level of knowledge about child abuse among students studying in undergraduate programs related to health sciences are quite limited, it has been found that students' knowledge about this topic is insufficient, their level of identification of symptoms and risks is not at the desired level, and they need information about this topic 8 , 9 . In addition, according to the results of the research, public students know very less about sexual infection disease and male adolescents are less interested in health services 10 .…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%