2006
DOI: 10.3846/btp.2006.31
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Santykių marketingas: teoriniai aspektai

Abstract: Santrauka. Pastaraisiais metais santykių marketingas jau yra įsitvirtinęs modernioje gamybinio ir paslaugų verslo praktikoje. Lietuvoje ši verslo koncepcija dar tebėra pradinės raidos stadijos. Straipsnyje nagrinėjama santykių marketingo samprata ir jos evoliucija įvairių marketingo teorijų kontekste. Analizuojami pagrindiniai santykių marketingo taikymo principai ir metodai. Atskleidžiamos esminės marketingo santykių taikymo prielaidos ir įtakos veiksniai. Tyrinėjama santykių marketingo specifika paslaugų rin… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
5
0
5

Year Published

2009
2009
2021
2021

Publication Types

Select...
8
1

Relationship

2
7

Authors

Journals

citations
Cited by 17 publications
(10 citation statements)
references
References 14 publications
0
5
0
5
Order By: Relevance
“…The first scientific papers dealing with this subject appeared in the 90s. Juščius et al (2006) identified the key factors that contri buted to the rapid rise of relationship marketing:…”
Section: The Current State Of Dealing With the Issuementioning
confidence: 99%
“…The first scientific papers dealing with this subject appeared in the 90s. Juščius et al (2006) identified the key factors that contri buted to the rapid rise of relationship marketing:…”
Section: The Current State Of Dealing With the Issuementioning
confidence: 99%
“…Dalis autorių (Gronroos 1994;Morgan, Hunt 1994;Berry 2002;Kotler et al 2003) nurodo, kad ryšių rinkodara apima tris elementus: vartotojų pritraukimą, ryšių su jais palaikymą ir stiprinimą. Kiti (Juščius et al 2006) akcentuoja ryšių palaikymo ir stiprinimo komponentus, tuo pabrėždami, jog ryšių rinkodara orientuota į esamų vartotojų išsaugojimą, o naujų vartotojų pritraukimas nėra pagrindinė jo paskirtis. Kvestionuoti ir tie apibrėžimai, kuriuose ryšių rinkodara aiškinama akivaizdžiai remiantis siaura kategorija, siejant ją arba su technologijomis (Peppers 1997), arba su kainų mažinimo politika (Sheth, Parvatiyar 1995).…”
Section: Ryšių Rinkodaros Genezė Koncepcija Ir Turinysunclassified
“…Anot L. Pilelienės (2008), vartotojų lojalumo ugdymas yra pagrindinis ryšių rinkodaros tikslas, paremtas daugybe patvirtinimų, kaip organizacijos 1 lentelė. Ryšių rinkodaros apibūdinimai Gummesson (1993) Sąveikos, ryšių ir kontaktų valdymo strategija C. Gronroos (1994) Ryšių su vartotojais ir kitais partneriais užmezgimo, palaikymo ir stiprinimo būdas, siekiant įgyvendinti suinteresuotų šalių tikslus ir gauti pelno R. M. Morgan, S. D. Hunt (1994) Visi rinkodaros veiksmai, nukreipti į sėkmingų ryšiais pagrįstų mainų kūrimą, palaikymą ir vystymą J. N. Sheth, A. Parvatiyar (1995) Bendravimas ir ryšių rinkodaros programos, orientuotos į ekonominės naudos vartotojams kūrimą mažinant kainas E. Gummesson (1997) Tai rinkodara, kurioje ryšiai, tinklai ir sąveika yra fundamentalūs dalykai D. Peppers (1997) Detalizuota duomenų bazių rinkodaros forma, t. y. technologijomis grįsta priemonė, taikoma vartotojams pritraukti ir išlaikyti L. L. Berry (2002) Vartotojų pritraukimas, ryšių su vartotojais palaikymas ir stiprinimas P. Kotler et al (2003) Naudingų ryšių su vartotojais ir tiekėjais kūrimas, palaikymas ir stiprinimas V. Juščius et al (2006) Ryšių su vartotojais palaikymas bei vystymas L. Y. Peng, Q. Wang (2006) Visos rinkodaros priemonės, orientuotos į vartotojų lojalumo kūrimą, teikiant naudą visoms į ryšių palaikymą įtrauktoms šalims gali gauti naudos iš lojalių vartotojų. Analogišką nuomonę šiuo klausimu dar anksčiau yra dėstęs J. N. Sheth (1996), kartu išsakydamas abejones dėl neretai dedamo lygybės ženklo tarp vartotojų lojalumo ir ryšių rinkodaros koncepcijos.…”
Section: Vartotojų Lojalumo Ir Ryšių Rinkodaros Sąsajų Tipologijaunclassified
“…Vis dėlto įvairios turinio sampratos ir pateikti apibrėžimai nesikerta, tačiau papildo vienas kitą ir atskleidžia santykių rinkodaros kaip naujos rinkodaros koncepcijos esmę -ilgalaikių abipusiškai naudingų santykių su rinkos dalyviais, ypač klientais, sukūrimą, palaikymą ir plėtotę (Juščius et al 2006).…”
Section: Santykių Rinkodaros Teikiant Finansines Paslaugas Taikymo Spunclassified