2017
DOI: 10.2339/politeknik.371299
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

R260 Çeliklerinin İşlenmesinde Kesme Parametrelerinin Yüzey Pürüzlülüğü, Güç Tüketimi ve Makine Gürültüsü Üzerine Etkileri

Abstract: Bu makaleye şu şekilde atıfta bulunabilirsiniz (To cite to this article): Karabulut Ş. ve Şahinoğlu A., "R260 çeliklerinin işlenmesinde kesme parametrelerinin yüzey pürüzlülüğü, güç tüketimi ve makine gürültüsü üzerine etkileri",

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

3
0
0
1

Year Published

2018
2018
2023
2023

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(4 citation statements)
references
References 25 publications
3
0
0
1
Order By: Relevance
“…Similarly, it has been found by other researchers that the R a value decreases with the increasing a p . 14,33 Similar results have been found by many researchers. 30 Thangarasu et al also stated that the f has an effect of 61.13%.…”
Section: Surface Roughnesssupporting
confidence: 90%
See 2 more Smart Citations
“…Similarly, it has been found by other researchers that the R a value decreases with the increasing a p . 14,33 Similar results have been found by many researchers. 30 Thangarasu et al also stated that the f has an effect of 61.13%.…”
Section: Surface Roughnesssupporting
confidence: 90%
“…The f has 4.93% effect on the sound intensity. In the studies carried out, similar results were observed in AISI S1 Steel, 14 R60 Steel 33 and AISI 4140 (50 HRC) steel 32 regarding sound intensity. SI = 65, 433 + 0, 00463v + 49, 44a p…”
Section: S Xahinog ˘Lusupporting
confidence: 78%
See 1 more Smart Citation
“…Ayrıca, ilerlemenin yanı sıra kesme hızı ve talaş derinliğinin de yüzey pürüzlülüğünü etkilediği, bunların arasında en fazla etkinin de ilerlemede olduğu sonucuna ulaşılmıştır [2]. Benzer çalışmalar farklı malzemeler kullanılarak farklı araştırmacılar tarafından da gerçekleştirilmiş ve ilerlemenin yüzey pürüzlülüğü üzerinde en etkili parametre olduğu, bunu kesme hızı ve talaş derinliğinin takip ettiği görülmüştür [3][4][5][6][7][8][9][10][11][12][13].Yüzey pürüzlülüğü üzerine yapılan çalışmalar araştırmacıları yüzey pürüzlülüğünü önceden tahmin edebilecek modeller geliştirmeye sevk etmiştir [14][15][16]. Frezeleme esnasında tezgâhta oluşan titreşimlerin; işlenen yüzeyin kalitesini, kesici takımın ömrünü ve tezgâhın performansını olumsuz yönde etkilediği bilinen bir gerçektir.…”
Section: Gi̇ri̇ş(introduction)unclassified