2010
DOI: 10.5222/jtaics.2010.447
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Propofol Induced Seizure Like Phenomena

Abstract: ÖZETPropofol günümüzde yaygın olarak kullanılan sedatif bir ilaçtır. Antikonvülzan olarak tanınmakla birlikte, propofol kullanımına bağlı birçok nörolojik olay bildirilmiştir. Yirmi üç yaşında erkek hastada üretra darlığı nedeniyle internal üretrotomi girişimi planlanmıştı. Öyküsünde 1 yıl önce geçirdiği araç dışı trafik kazasına bağlı subdural hematom ve 50 günlük yoğun bakım ünitesi tedavisi yer almaktaydı. Propofol 50 mg i.v. verildikten hemen sonra miyoklonik kasılmalar gözlendi ve tablo tiyopental uygulan… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2018
2018
2018
2018

Publication Types

Select...
1

Relationship

0
1

Authors

Journals

citations
Cited by 1 publication
(1 citation statement)
references
References 14 publications
(19 reference statements)
0
1
0
Order By: Relevance
“…Makela et al indicated that most of the cases reported were women; hence, gender differences cannot be excluded (15)(16)(17).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Makela et al indicated that most of the cases reported were women; hence, gender differences cannot be excluded (15)(16)(17).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%