2000
DOI: 10.1097/00002060-200011000-00007
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Prediction of Functional Outcome After Stroke Rehabilitation

Abstract: Because FIM total scores at the time of hospital admission and discharge are highly correlated, FIM total scores at the time of hospital admission can be used to establish a rehabilitation program, to inform the patient and family about the possibility of recovery, and to assess the amount and quality of care given in the home or discharge placement.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

3
53
0
11

Year Published

2007
2007
2018
2018

Publication Types

Select...
7
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 81 publications
(67 citation statements)
references
References 17 publications
3
53
0
11
Order By: Relevance
“…In addition, we should note that chronic disease (i.e. coronary heart disease, congestive heart failure, diabetes, hyper tension, and dementia) might affect functional recovery, as Inouye et al (2000) suggested.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 91%
See 1 more Smart Citation
“…In addition, we should note that chronic disease (i.e. coronary heart disease, congestive heart failure, diabetes, hyper tension, and dementia) might affect functional recovery, as Inouye et al (2000) suggested.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 91%
“…Previous studies reported that both age and severity of the neurological deficit are predictors of functional improvement during post-stroke rehabilitation without surgical procedure (Inouye et al 2000;Kelly et al 2003;Coupar et al 2012). It has been suggested that recruiting intact areas of the brain adjacent and connected to the area of primary damage may be responsible for cortical reorganization, leading to functional recovery, and age is one of the factors affecting cortical reorganization (Green 2003;Bayona et al 2005).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…The FIM has been documented to be a valid and reliable measure of disability and a useful screening tool [21,22]. …”
Section: Grip Strengthmentioning
confidence: 99%
“…Kuo anksčiau ir tiksliau bus prognozuota insulto baigtis ir įvertinti veiksniai, turintys įtakos ligos baigčiai, tuo reabilitacijos specialistams bus lengviau parengti reabilitacijos programą ir suteikti informaciją pacientui ir jo šeimos nariams apie funkcinės būklės atsigavimo galimybes, planuojant ligonio išrašymą iš ligoninės ir numatant namų aplinkos pritaikymo ir bendruomenės pagalbos poreikį pacientui grįžus į namus (5,7,8).…”
Section: įVadasunclassified
“…Beje, pacientų, kuriems nustatyta ta pati galvos smegenų insulto diagnozė, funkcinis atsigavimas gali būti labai skirtingas. Todėl ligos pradžioje tikslinga įvertinti, kurie pacientai pasiektų didžiausią funkcinį pagerėjimą, o kuriems būtų galima taikyti intensyvią ir efektyvią reabilitacijos programą (4, 5).Pastaraisiais metais atliekami moksliniai tyrimai, kurių tikslas -įvertinti pacientų galimybę pasiekti tam tikrą funkcinės būklės lygį, pavyzdžiui, savarankiškumą tam tikru laiko momentu (6) ir nustatyti veiksnius, kuriais remiantis galima būtų prognozuoti pacientų, persirgusių insultu, funkcinės būklės atsigavimą bei atrinkti pacientus, kurių ligos baigtis gera ir kurių bloga (7).Kuo anksčiau ir tiksliau bus prognozuota insulto baigtis ir įvertinti veiksniai, turintys įtakos ligos baigčiai, tuo reabilitacijos specialistams bus lengviau parengti reabilitacijos programą ir suteikti informaciją pacientui ir jo šeimos nariams apie funkcinės būklės atsigavimo galimybes, planuojant ligonio išrašymą iš ligoninės ir numatant namų aplinkos pritaikymo ir bendruomenės pagalbos poreikį pacientui grįžus į namus (5,7,8).Straipsnio tikslas -apžvelgti veiksnius, turinčius įtakos galvos smegenų insulto baigčiai. Dažniausiai mokslinėse studijose analizuojami pacientų, persirgusių insultu, funkcinės būklės atsigavimo prognoziniai veiksniai yra amžius, lytis, insulto sunkumas, šlapimo nelaikymas, sąmonės sutrikimas ligos pradžioje, pažintinių funkcijų sutrikimas, paralyžiaus sunkumas, sutrikęs gebėjimas išlaikyti pusiausvyrą sėdint, funkcinė būklė hospitalizuojant, pažeistos pusės neigimo sindromas, sunki sveikatos būklė dėl gretutinės patologijos, depresija, socialinės pagalbos apimtis.…”
unclassified