ATM 2020
DOI: 10.20937/atm.52646
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Potential sources and measured concentrations of VOCs in Balikesir ambient atmosphere

Abstract: La evaluación de compuestos orgánicos volátiles (COV) se ha convertido en un importante campo de interés en la contaminación atmosférica. Este estudio cuantifica y caracteriza los niveles ambientales y la distribución espacial de los COV en las zonas urbanas y rurales de la ciudad de Balikesir. Para estas evaluaciones, el muestreo pasivo de COV se realizó en aproximadamente 50 lugares en la ciudad de Balikesir y sus alrededores. Se monitorearon regularmente 25 COV, y las muestras se analizaron con el sistema G… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 33 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…34 Ülkemizde UOB kirliliğini ölçmek üzerine çalışma sayısı oldukça az olup, Balıkesir ili atmosferindeki UOB kirlilik ve kaynaklarını belirlemek için yapılan bir çalışmada, en baskın UOB kaynağın trafik olduğu tespit edilmiş, öte yandan endüstriyel faaliyetlerin kentin toplam VOC yüküne katkısı da anlamlı bulunmuş, küçük bir şehirdeki endüstriyel faaliyetlerin bile kentsel toplam VOC yükü için önemli olabileceği sonucuna varılmıştır. 35 Çalışmada, UOB kirliliğinin su kaynağı çevrei örnekleme noktalarında daha yüksek bulunması nedeniyle su kalitesi üzerinde bir etkisi olabileceği iddia edilebilir olduğu, su kalitesinin korunması için gerekli önlemler alınması için UOB kirliliği açısından dikkatle incelenmelisi gerektiği de vurgulanmıştır. 35 Endüstriyel, kentsel aktivite, trafik gibi kaynakların su kaynaklarında yaratmış olduğu UOB kirlilik olasılığı vurgulanmış olsa da ülkemizde bu konuda yapılan çalışma sayısı ne yazık ki hiç yok denecek kadar azdır.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
See 1 more Smart Citation
“…34 Ülkemizde UOB kirliliğini ölçmek üzerine çalışma sayısı oldukça az olup, Balıkesir ili atmosferindeki UOB kirlilik ve kaynaklarını belirlemek için yapılan bir çalışmada, en baskın UOB kaynağın trafik olduğu tespit edilmiş, öte yandan endüstriyel faaliyetlerin kentin toplam VOC yüküne katkısı da anlamlı bulunmuş, küçük bir şehirdeki endüstriyel faaliyetlerin bile kentsel toplam VOC yükü için önemli olabileceği sonucuna varılmıştır. 35 Çalışmada, UOB kirliliğinin su kaynağı çevrei örnekleme noktalarında daha yüksek bulunması nedeniyle su kalitesi üzerinde bir etkisi olabileceği iddia edilebilir olduğu, su kalitesinin korunması için gerekli önlemler alınması için UOB kirliliği açısından dikkatle incelenmelisi gerektiği de vurgulanmıştır. 35 Endüstriyel, kentsel aktivite, trafik gibi kaynakların su kaynaklarında yaratmış olduğu UOB kirlilik olasılığı vurgulanmış olsa da ülkemizde bu konuda yapılan çalışma sayısı ne yazık ki hiç yok denecek kadar azdır.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
“…35 Çalışmada, UOB kirliliğinin su kaynağı çevrei örnekleme noktalarında daha yüksek bulunması nedeniyle su kalitesi üzerinde bir etkisi olabileceği iddia edilebilir olduğu, su kalitesinin korunması için gerekli önlemler alınması için UOB kirliliği açısından dikkatle incelenmelisi gerektiği de vurgulanmıştır. 35 Endüstriyel, kentsel aktivite, trafik gibi kaynakların su kaynaklarında yaratmış olduğu UOB kirlilik olasılığı vurgulanmış olsa da ülkemizde bu konuda yapılan çalışma sayısı ne yazık ki hiç yok denecek kadar azdır.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified
“…Studies for Athens and Patras have shown that VOCs are mainly caused by biogenic and traffic emissions in summer while biomass burning is predominant in winter [19]. Studies in the city of Barykessy, Turkey showed that in a drinking water treatment plant, industrial solvent emissions from pesticide and insecticide applications in agriculture and emissions from traffic were the main sources of VOCs in the atmosphere [20]. Anthropogenic sources primarily include vehicle exhaust, solvent evaporation, industrial production, coal combustion, and liquefied petroleum gas/natural gas (LPG/NG) leaking [21].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%