2015
DOI: 10.1111/jmwh.12319
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Physiologic Breastfeeding: A Contemporary Approach to Breastfeeding Initiation

Abstract: Early initiation of breastfeeding has numerous benefits for maternal-child health. Maternity care providers have been shown to play a significant role in establishing breastfeeding, yet there is limited research about clinical approaches that support breastfeeding initiation in the immediate postpartum. Traditional methods that focused on position and attachment have not demonstrated consistent, positive effects on breastfeeding outcomes. Contemporary approaches to breastfeeding initiation emphasize innate mat… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
2
1

Citation Types

0
20
1
5

Year Published

2016
2016
2022
2022

Publication Types

Select...
7
1

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 28 publications
(26 citation statements)
references
References 57 publications
0
20
1
5
Order By: Relevance
“…Doğum sonrası ilk bir saatlik dönemde bebeklerini emzirmeye başlayan annelerin emzirme başarılarının yüksek, emzirme sürelerinin de uzun olduğu bulunmuştur (21,22) . Ülkemizde yenidoğanların yaklaşık %50'si doğumdan sonra ilk bir saat içerisinde emzirilmektedir (5) .…”
Section: Tanımlayıcı öZelliklerunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Doğum sonrası ilk bir saatlik dönemde bebeklerini emzirmeye başlayan annelerin emzirme başarılarının yüksek, emzirme sürelerinin de uzun olduğu bulunmuştur (21,22) . Ülkemizde yenidoğanların yaklaşık %50'si doğumdan sonra ilk bir saat içerisinde emzirilmektedir (5) .…”
Section: Tanımlayıcı öZelliklerunclassified
“…Emzirme konusundaki deneyimler ve başarıların emzirme özyeterliliğini arttırdığı gösteril-miştir (22,25,26) . Ülkemizde yapılan bir çalışmada, emzirme deneyimi olan annelerin emzirme özyeterli-likleri yüksek bulunmuşken, bir başka çalışmada anlamlı bir fark bulunmamıştır (24,27) .…”
Section: Tanımlayıcı öZelliklerunclassified
“…The BF rate in our study was almost double that reported by Saxton et al 2015; this is likely due to their definition of breastfeeding which was within 30 minutes of birth. Approaches to breastfeeding which emphasise innate maternal and newborn breastfeeding abilities, and provide an environment free from unnecessary intervention, are key to supporting breastfeeding initiation and physiology (Schafer & Genna, 2015). Supportive environments feel non-threatening and private to the woman; the midwife should create and maintain them, adjusting noise and heating levels according to the woman's changing needs (Fahy et al, 2011;Saxton et al, 2016).…”
Section: Protecting Breastfeedingmentioning
confidence: 99%
“…Çalışmalar, bebeğin memeye yerleşirken, fasio-mandibular simetrinin sağlandığı, burun, çene ve her iki yanağın memeye değdiği, meme ucunun altındaki areolanın büyük kısmının bebeğin ağzında olduğu, memeyle arada görünür boşluğun kalmadığı, bebeğin yüz alt yarısının memeye gömülü olduğu pozisyonda tutulmasını önermektedir (10)(11)(12)(13)(14). Doğumdan hemen sonra kurulanmış çıplak bebeğin, ılık bir battaniye ile annenin çıplak göğsüne konulması ve duyarlı pencere dönemi olarak kabul edilen doğum sonrası ilk 1-2 saatlik dönemin kaçırılmaması önerilmektedir (15).…”
Section: Introductionunclassified
“…Bebeğin memeye emeklemesinin laktasyonun başlatılmasında ve yenidoğanın 3. gün tartı kaybı üzerine olumlu etkisinin olduğu ancak yoğun doğumhane koşullarında bu durumun sağlanabilirliğinin önemli bir sorun olduğu bildirilmektedir (18). Annenin elleri ve kollarının serbest olduğu, vücudun eğiminin 15etkisinden yararlanarak güvenli alan sağladığı biyolojik beslenme pozisyonu emzirirken primitif yenidoğan reflekslerinin harekete geçirilmesinde en uygun pozisyon olarak önerilmektedir (13,14). Annenin sırt bölgesine ve kol altına yastık konularak rahat ettirilmesi, bebeğin iki skapula arasının annenin el basıncıyla desteklenmesi ve bebeğin ayaklarının altına destek konulması doğal emzirme pozisyonunda önerilmektedir (12)(13)(14).…”
Section: Introductionunclassified