2009
DOI: 10.4220/sykepleienf.2009.0070
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Pasienters erfaring med sjelesorg i en psykiatrisk klinikk

Abstract: Bakgrunn: Det er en økende erkjennelse av betydningen av å ivareta pasienters religiøse og åndelige behov i behandling og rehabilitering av psykiske lidelser. I sykehus blir disse behovene oftest ivaretatt av prester. Hensikten med denne studien var å få fordypet kunnskap om pasienters erfaringer med sjelesorg eller samtaler med prest som en del av behandlingen, og hvilken betydning dette hadde for dem.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2017
2017
2022
2022

Publication Types

Select...
4

Relationship

1
3

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 15 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Å åpne opp for det åndelige kan forsterke personens selvaktelse og gjøre at personen opplever seg mer «hel», slik studiens første artikkel har fokus på. Det kan videre forsterke evne til mestring og opplevelse av håp, samt å vaere viktige kilder til sosialt fellesskap (Borge & Rolfsnes, 2009;Sullivan, 1993).…”
Section: Helhetlig Menneskesynunclassified
“…Å åpne opp for det åndelige kan forsterke personens selvaktelse og gjøre at personen opplever seg mer «hel», slik studiens første artikkel har fokus på. Det kan videre forsterke evne til mestring og opplevelse av håp, samt å vaere viktige kilder til sosialt fellesskap (Borge & Rolfsnes, 2009;Sullivan, 1993).…”
Section: Helhetlig Menneskesynunclassified
“…The researchers reported that the provision of a therapeutic possibility for exploring beliefs, cultures and values was experienced as beneficial. A Norwegian study has also reported that patients' individual encounters with mental healthcare chaplains as part of their treatment has been experienced as important (Borge & Rolfsnes, 2009). Research on mental healthcare chaplaincy in Norway is however scarce.…”
Section: Relevant Researchmentioning
confidence: 99%