2009
DOI: 10.17932/iau.iaud.2009.002/iaud_v12i4003
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğretmen Algilarina Göre Örgütsel Güç Mesafesi̇ İle Örgütsel Si̇nerji̇ Düzeyi̇ Arasindaki̇ İli̇şki̇ni̇n İncelenmesi̇

Abstract: Bu araştırmanın amacı, öğretmen algılarına göre örgütsel güç mesafesi ile örgütsel sinerji düzeyi arasındaki ilişkinin incelenmesidir. Nicel araştırma yöntemlerinden ilişkisel tarama modelinin kullanıldığı bu araştırmanın örneklem grubu, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında İstanbul ili Zeytinburnu ilçesinde ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapan toplam 2635 öğretmen arasından seçkisiz basit tesadüfi örnekleme yöntemiyle belirlenen 330 öğretmenden oluşmaktadır. Veri toplama aracı olarak öğretmenlerin demogr… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2021
2021
2022
2022

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 1 publication
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…As a result of the research, it was found that the power distance perceptions of the teachers according to the gender variable showed a statistically significant difference, and it was determined that the general power distance characteristics of male teachers were significantly higher than female teachers.This result of the research is similar to the results of different researches on power distance perception levels (Gül, 2019;Karaçelebi, 2016;Ulus, 2018). Unlike this research, Turan, Durceylan and Şişman (2005), Akyol (2009), Macit (2010), Altınkurt and Yılmaz (2012), Jahangirov (2012), Yıldırım and Deniz (2014), Ateş (2019), Ersoy (2019), Can, Kaptanoğlu andHalo (2018), andZıblım (2020) concluded that the perception of power distance does not differ according to gender.…”
Section: Results Of Teachers' Power Distance Perceptions On Demograph...mentioning
confidence: 61%
“…As a result of the research, it was found that the power distance perceptions of the teachers according to the gender variable showed a statistically significant difference, and it was determined that the general power distance characteristics of male teachers were significantly higher than female teachers.This result of the research is similar to the results of different researches on power distance perception levels (Gül, 2019;Karaçelebi, 2016;Ulus, 2018). Unlike this research, Turan, Durceylan and Şişman (2005), Akyol (2009), Macit (2010), Altınkurt and Yılmaz (2012), Jahangirov (2012), Yıldırım and Deniz (2014), Ateş (2019), Ersoy (2019), Can, Kaptanoğlu andHalo (2018), andZıblım (2020) concluded that the perception of power distance does not differ according to gender.…”
Section: Results Of Teachers' Power Distance Perceptions On Demograph...mentioning
confidence: 61%
“…Bu durum okullarda, örgütsel sinerjinin öneminin anlaşılarak geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekmektedir. Örneğin Ersoy (2019), güç mesafesi algısı ile örgütsel sinerjiyi incelediği bir çalışmada öğretmenlerin güç mesafesi algısının yönetsel kararları sorgulama, itiraz etme ve yasal yollara başvurma gibi davranışların önüne geçtiğini, öğretmenlerin okul yöneticileri ile çatışmaya girmekte çekimser kaldıklarını ve kabullenme eğiliminde olduklarını belirtmiştir. Bu durumu örgütsel sinerji oluşumu açısından önemli bir engel olarak düşünmek mümkündür.…”
Section: Tartışma Sonuç Ve öNerilerunclassified
“…Bu nedenle sinerji yaratabilmek için sağlıklı örgüt özellikleri gösteren örgüt DNA'ları oluşturmaları gerekmektedir. Ancak örgütsel sinerji ve sinerjik yönetimin eğitim örgütlerindeki görünüme yönelik yapılan sınırlı sayıdaki çalışma (Ersoy, 2019;Gürlek, 2010;Müjdeci, 2020;Töremen ve Karakuş, 2007), okullarda sinerji oluşumuna yönelik çeşitli sorunlara dikkat çekmektedir.…”
Section: Introductionunclassified