2008
DOI: 10.21612/yader.2008.011
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğretmen Adaylarının Yaratıcı Drama Dersinin Bireysel Ve Akademik Kazanımlarına İlişkin Görüşleri

Abstract: Araştırmanın genel amacı; ilköğretimde drama dersinin öğretmen adaylarına kazandırdığı bireysel ve akademik kazanımları belirlemektir. Bu amaç doğrultusunda öğretmen adaylarının hem görüşleri hem de bu görüşlerinin nedenleri ortaya konmaya çalışılmıştır. Araştırma 2007-2008 öğretim yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi sınıf öğretmenliği bölümünde okuyan ve ilköğretimde drama dersine devam eden toplam 258 dördüncü sınıf öğrencisi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya katılan öğretmen adaylarının 108's… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

1
0
0
3

Year Published

2015
2015
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(5 citation statements)
references
References 4 publications
(8 reference statements)
1
0
0
3
Order By: Relevance
“…It was revealed that in addition to their academic and personal attainments, they have stated that through the process they had much fun, they built stronger rapport with their classmates and they started viewing differences with more compassion. These findings are consistent with the findings of Kaf Hasırcı, Bulut and İflazoğlu Saban (2008) and Başçı and Gündoğdu (2011). Given the overlap of drama and social studies lessons, books should be designed where drama plans are included so that prospective teachers can use drama more effectively and widely in their profession.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 92%
See 1 more Smart Citation
“…It was revealed that in addition to their academic and personal attainments, they have stated that through the process they had much fun, they built stronger rapport with their classmates and they started viewing differences with more compassion. These findings are consistent with the findings of Kaf Hasırcı, Bulut and İflazoğlu Saban (2008) and Başçı and Gündoğdu (2011). Given the overlap of drama and social studies lessons, books should be designed where drama plans are included so that prospective teachers can use drama more effectively and widely in their profession.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 92%
“…Yaratıcı drama dersine yönelik öğretmen adaylarının tutumlarını incelemeye yönelik çalışmaların (Hamurcu, 2008, Hamurcu, 2009Karabağ, 2014;Okvuran, 2000;Ünal, 2004) nispeten daha az olduğu dikkat çekmektedir. Ancak, yaratıcı dramanın bir ders olarak, öğretmen adaylarına bilişsel, duyuşsal ve devinişsel alanda hangi bireysel ve akademik kazanımları edinmelerine yardımcı olduğunun belirlenmesine yönelik çalışmaların azlığı (Başçı ve Gündoğdu, 2011;Kaf Hasırcı, Bulut ve İflazoğlu Saban, 2008) göz önüne alınırsa öğretmen adaylarının bu yönteme ilişkin yeterliliklerini artırıcı ve yönteme ilişkin farkındalıklarını oluşturmaya, yönelik çalışmaların yapılması önemlidir. Çünkü, McDermott, Shaffer, ve Constantinou (2000) ve Stein (2001) öğretmenlerin kendilerine nasıl öğretilmişse, ondan etkilenme eğiliminde olduğunu ve uygulamaya edindikleri kazanımları taşıdıklarını vurgulamaktadırlar.…”
Section: Introductionunclassified
“…Bu araştırmalardan biri Çukurova Üniversitesi'nde sınıf öğretmeni adaylarıyla yürütülmüştür. Adaylar drama dersi sonrası yaratıcı dramanın, merak uyandırdığını, içsel güdülemeyi sağladığını ve bilgi depolamaktan uzak olduğunu belirtmişlerdir (Kaf Hasırcı, Bulut ve Saban İflazoğlu, 2008). Başka bir araştırma Yücel Toy (2012) tarafından Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'nde okuyan öğretmen adaylarıyla yürütülmüş, Gelişim ve Öğrenme dersinin öğrenme kuramları yaratıcı drama dersiyle işlenmiştir.…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified
“…In this respect, teachers' ability to use creative drama effectively in educational environments is directly proportional to the education they receive. (Kaf Hasırcı et al, 2008). Teachers are one of the essential components of a quality education.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%