2020
DOI: 10.24106/kefdergi.722554
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğretmen Adaylarının “Su Kirliliği” Kavramına Yönelik Metaforik Algılarının Veri Çeşitlemesi Yoluyla Belirlenmesi

Abstract: su kirliliği metaforik algı meta-tematik analiz görüşme su tüketim davranışı ÖzSu kirliliği insanların hayatları boyunca baş etmeleri gereken bir sorundur. Gelişen teknoloji ve yeniliklere rağmen su kirliliği gün geçtikçe artmakta ve sanayi gelişimi ile bu süreç daha da hızlanmaktadır. Bu konuya eğitim bilimleri açısından bakıldığında özellikle su kirliliği bilincinin gelişmesi ve eğitimle bu sürecin desteklenmesi büyük önem arz etmektedir. Bu araştırmada toplumda büyük bir sorumluluğu bulunan ve geleceğin öğr… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
2
0
3

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
8

Relationship

2
6

Authors

Journals

citations
Cited by 14 publications
(5 citation statements)
references
References 51 publications
(46 reference statements)
0
2
0
3
Order By: Relevance
“…While deciding on these analyses, the literature was examined thoroughly. It was observed that the results of metaphor, interview and word association tests were subjected to descriptive and content analysis (e.g., Patton, 2014;Uyanık, 2016;Yılmaz & Yanarateş, 2020). It was determined then that the survey and scale applications to be subjected to inferential statistics (Kurnaz & Bayraktar, 2012).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…While deciding on these analyses, the literature was examined thoroughly. It was observed that the results of metaphor, interview and word association tests were subjected to descriptive and content analysis (e.g., Patton, 2014;Uyanık, 2016;Yılmaz & Yanarateş, 2020). It was determined then that the survey and scale applications to be subjected to inferential statistics (Kurnaz & Bayraktar, 2012).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Ayrıca doküman analizi sürecinde önemli bir yeri bulunan "planlama, toplama, gözden geçirme, sorgulama ve verilerin analizi aşamaları" dikkatli bir şekilde yürütülmüştür. Benzer şekilde araştırmacı ve diğer 2 değerlendiricinin veri işleme düzeyleri, kodlama yapabilme becerileri ve uyum içerisinde çalışabilme davranışlarına (bu alanda daha önce benzer nitelikte çalışma yapmış, nitel çalışmalarda yer almış, tema, kod, kategori oluşturma konularında yetkin olmaları dikkate alınmış) özen gösterilmiştir (Yılmaz & Yanarateş, 2020). Değerlendiricilerin kodlama sürecinde birlikte ve eş zamanlı olarak çalışmasına dikkat edilmiştir.…”
Section: Geçerlik Ve Güvenirlik Uygulamalarıunclassified
“…Araştırmada, durum çalışması türlerinden biri olan açıklayıcı durum çalışması kullanılmıştır. Açıklayıcı durum çalışmaları betimsel olmakla beraber durumla ilgili bilgi elde edilmesine/verilmesine yardımcı olur (Yin, 2009;Yılmaz & Yanarateş, 2020).…”
Section: Araştırmanın Modeliunclassified